Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati'nin, süt yem zam paritesi ilk günden çöktü. Çiğ süt fiyatlarında bir artışa gidilmeden Tarım Kredi Kooperatifleri yem fiyatlarına çuval başına ortalama 20 lira zam yaptı. Bilindiği üzere Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, yem fiyatlarına yapılan zammı çiğ süt fiyatlarına bağlayarak, “Çiğ süt fiyatı artınca yemci de zam yapıyor, artış bir işe yaramıyor. Biz yemi ucuzlatmalıyız, çiğ sütte fiyat artışı yok” demişti.

BAKAN NEBATİ: BİZ YEMİ UCUZLATMALIYIZ ÇİĞ SÜTTE FİYAT ARTIŞI YOK!

Bakan Nebatinin bu öngörüsü ilk günden tutmadı. Çiğ süt fiyatlarında bir artışa gidilmedi ancak Tarım Kredi Kooperatifleri yem fiyatlarına 50 kiloluk çuvalda ortalama 20 lira zam yaptı. Adana Çiftçiler Birliği Başkanı Mutlu Doğru’nun aktardıklarına göre, Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, yem fiyatlarına gelen zammı çiğ süt fiyatlarına yapılan artışa bağlaması dikkat çekmişti. Doğru, twitter hesabından şunları kaydetmişti: “Sayın Nebati Adana’daki toplantıda net konuştu; çiğ süt fiyatı artınca yemci de zam yapıyor, artış bir işe yaramıyor. Süt/Yem paritesi 1.30 olacak diye bir şart yok, şartlara göre değişir, uluslararası böyle bir parite mi var? Biz yemi ucuzlatmalıyız, çiğ sütte fiyat artışı yok” 

TARIM KREDİ BAKAN NEBATİ'NİN ÖNGÖRÜSÜNÜ İLK GÜNDEN ÇÜRÜTTÜ!

Bakan Nebati, yem fiyatlarına gelen zammı çiğ süt fiyatlarında yapılan artışa bağladığı bir dönemde Tarım Kredi Kooperatifleri yem fiyatlarında çuval başına ortalama 20 lira zam yaptı. Tarım Kredi Kooperatiflerinin çiğ süt fiyatlarında bir artışa gidilmeden yem fiyatlarına zam yapması, Bakan Nebati’nin de öngörüsünü çürütmüş oldu. 

Peki Tarım Kredi yem fiyatları kaç lira oldu? Yem fiyatlarına kaç lira zam yapıldı? Sığır süt yemi ne kadar oldu? Düve yemi kaç liradan satılıyor? Sığır besi yemleri ne kadar arttı? İşte 17 Haziran Tarım Kredi yem fiyat listesi… 

TARIM KREDİ YEM FİYATLARI (17 HAZİRAN)

Buzağı başlangıç yemi: 329,4 TL/Çuval

Buzağı büyütme yemi: 317 TL/Çuval

Sera, tohum, gübre, zirai ilaç... Alarko Holding 4 koldan tarıma 500 milyon dolar yatırım yapacak! Sera, tohum, gübre, zirai ilaç... Alarko Holding 4 koldan tarıma 500 milyon dolar yatırım yapacak!

Sığır süt yemi standart: 289.4 TL/Çuval

Sığır süt yemi 19: 304 TL/Çuval

Sığır Süt Yemi 21: 330 TL/Çuval

Kuru dönem yemi: 302.4 TL/Çuval

Sığır besi yemi standart 286.2 TL/Çuval

İri tane toklu besi yemi 334.8 TL/Çuval

Koyun süt yemi 310 TL/Çuval

Keçi süt yemi 313.2 TL/Çuval

1 KG YEM FİYATI KAÇ LİRA OLDU? 

Buzağı başlangıç yemi: 6.5 TL/kg

Buzağı büyütme yemi: 6.34 TL/kg

Sığır süt yemi standart: 5.8 TL/kg