Milli Gazete'den Sadettin İnan'ın haberine göre, Tarım Kredi Marketlerde ortaya çıkan 10 bin teneke peynir vurgunu, Devlet Denetleme Kurulu denetçilerini harekete geçti. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın talimatı ile geçtiğimiz hafta Tarım Kredi Kooperatiflerinde denetim sürecini başlatan denetçiler, Milli Gazete’nin dünkü manşet haberinin üzerine bugün Tarım Kredi Marketlerin bağlı olduğu Tarım Kredi Birlik A.Ş’ye giderek inceleme başlatması dikkat çekti.

Milli Gazete’nin dünkü manşet haberi Devlet Denetleme Kurulu’nu harekete geçirdi. Devlet Denetleme Kurulu denetçileri Tarım Kredi Marketlerin üretim ve ürün tedarik ayağı olan Tarım Kredi Birlik A.Ş’ye bugün giderek inceleme başlattığı ortaya çıktı. Şirketin son 5 yıllık faaliyetleri incelemeye alınırken, denetçilerin Milli Gazete’nin manşet haberinin ardından bu incelemeyi başlatması dikkat çekti.

Bilindiği üzere Tarım Kredi Marketlerde satılmak üzere Madran firmasına fason ürettirilen binlerce peynir tenekesinin içinden tuz çıkmıştı. Peynir vurgununda skandal aylar sonra fark edilirken, tenekelerin teslim alınması sırasında hiçbir kalite kontrolünün yapılmaması ve şahit numunenin de alınmaması Tarım Kredi Marketlerde yaşanan liyakatsizliği gözler önüne sermişti. Peynir vurgununda Tarım Kredi Marketler 4 milyon lira dolandırılırken, şirketle ilgili başlatılan soruşturmadan da bir sonuç alınması beklenmiyor.