Milli Gazete'den Sadettin İnan'ın haberine göre, Tarım Kredi Yem’de arpa skandalı patlak verdi. 1000 ton arpa yüksek rutubetten dolayı depoda yanarken, yanan ve kullanılamayacak hale gelen 1000 ton arpa, depo zayiatı olarak gösterilerek, dosyanın üstü kapatıldı. 1000 ton arpayı yakan fabrika müdürü ise taltif edilerek Genel Müdürlüğe Satış ve Pazarlama Müdürü yapıldı. 1000 ton arpa skandalının Tarım Kredi Genel Müdürü Hüseyin Aydın’dan haberi olmaması için kurum içinde sır gibi saklandığı kaydediliyor. 

HASAN FEHMİ KİNAY YANAN 1000 TON ARPANIN DİLLENDİRİLMESİNİ İSTEMİYOR!

Tarım Kredi Kooperatiflerinin iştiraki olan Tarım Kredi Yem’de 1000 ton arpa skandalı patlak verdi. Tarım Kredi Yem Genel Müdürü Hasan Fehmi Kinay’ın, arpa skandalının kurum içinde fazla dillendirilmemesini istediği kaydedilirken, skandalın yaşandığı Afyon Dazkırı Şube Müdürü Fatih Adıgüzel’in bu olayın ardından Genel Müdürlükte Satış ve Pazarlama Müdürü yapılması ise manidar bulundu. 

TARIM KREDİ YEM’DE İŞLER BÖYLE YÜRÜYOR! KURUMA ZARAR VEREN CEZALANDIRILACAĞI YERDE TALTİF EDİLİYOR!

Tarım Kredi Yem’in Afyon/Dazkırı Şubesi’nde yanlış depolamadan dolayı 1000 ton arpanın yandığı ortaya çıktı. Arpanın yüksek rutubetten dolayı yandığına dikkat çekilirken, yanlış depolamaya neden olan sorumluları hakkında hiçbir işlem yapılmaması dikkat çekti. Diğer yandan bu olayın ardından Dazkırı Şube Müdürü Fatih Adıgüzel’in Genel Müdürlükte Satış ve Pazarlamanın başına getirilmesi yanan 1000 ton arpayı daha da şaibeli hale getirdi. 

6.5 MİLYON LİRA ZARAR VAR

Yanan ve kullanılamayacak hale gelen 1000 ton arpanın bugünkü fiyatlarla 6.5 milyon lira ederken, çiftçi iştiraki olan Tarım Kredi Yem’de böylesine büyük bir zararın hiçbir soruşturma yapılmadan üstünün kapatılması ise kurum imkan ve kaynaklarının hoyratça nasıl kullanıldığını ortaya koydu.