Trabzon Bölge Birliği faaliyet alanında bulunan Of bölgesinde üreticiden aldığı yaş çayı, Özçay Tarımsal Kalkınma Kooperatifi'nde kuru çay haline getiren Tarım Kredi Kooperatifleri, oluşturduğu yeni markayla Türkiye'deki tüm şubelerine gönderiyor. Türkiye'de 1600 şubesi bulunan Tarım Kredi Kooperatifleri'nde, Of Tarım Kredi Kooperatifi tarafından, üreticiden alınan yaş çay, işleme tabi tutulduktan sonra kuru çay haline getirilip, paketleniyor, hiç bir aracı olmadan doğrudan tüketiciyle buluşturuluyor.

Konuyla ilgili açıklamada bulunan Trabzon Bölge Müdürü Ergin Çubukcu; “Doğu Karadeniz Bölgesi'nin ekonomik açıdan gelişmesinde önemli rol oynayan ve ortaklarımızın özenle üretmiş oldukları en değerli çayları, “BUTKA” ismi ile piyasaya sürüyoruz. Bu yıl Of Bölgesinde 4 bin ton yaş çayı peşin para vererek üreticilerimizden aldık. Bu işlem karşılığında üreticilerimize yaklaşık 6 milyon peşin para ödedik. Üreticimizden almış olduğumuz yaş çayı yine bir kooperatif kuruluşu olan Özçay Tarımsal Kalkınma Kooperatifi Fabrikası'nda kuru çay haline getirip, oluşturduğımız “BUTKA” markalı paketlere koyarak diğer bölgelerimize sevk ediyoruz. Şimdilik sadece Tarım Kredi Kooperatifleri'nde satışa sunulacak, çayımız 2016 yılında piyasada raflarda yerini alacaktır.” dedi.

Birlikte iş yapma kültürünün geliştirilmesi gerektiğine dikkat çeken Çubukçu, “Bu manada Özçay Tarımsal Kalkınma Kooperatifi ile işbirliği yaptık. Onlar da bir kooperatif kuruluşu olduğu için Özçay'ı tercih ettik. Hijyenik bir şekilde Özçay tesislerinde ürettiğimiz çayımızı, üreticilerimiz gönül rahatlığıyla tüketebilirler. Tarım Kredi Kooperatifleri'nde oluşturduğumuz aile sıcaklığında misafirlerimize kendi ürettiğimiz çayımızı ikram edeceğiz. Üyelerimize ve tüm üreticilerimize, eskilerde olduğu gibi; 'Çay koyduk bekliyoruz' diyoruz.” ifadelerini kullandı.