Ak Parti Ankara İlçe Adaylarını Açıkladı Ak Parti Ankara İlçe Adaylarını Açıkladı

TARIMDAN HABER ÖZEL / Çiftçi, bu yıl iklimden kaynaklanan ciddi bir fare sorunu ile karşı karşıya kalırken, Tarım Bakanlığının bu mücadelede yetersizliği tartışmaları da beraberinde getirdi. Farelerle etkin bir mücadelenin yapılmaması durumunda ciddi bir verim kaybı riski bulunurken, tarım il/ilçe müdürlüklerinin çiftçinin taleplerine yeterli cevap verememesi tepkilere neden oluyor.

TARIM İLÇE MÜDÜRLÜĞÜNDEN ÇİFTÇİYE ZEHİRLİ BUĞDAYIMIZ BİTTİ MESAJI!

Ankara/Haymana Tarım ve Orman İlçe Müdürlüğünün çiftçilere gönderdiği mesaj, Bakanlığın tarla faresi ile etkin mücadelede ne kadar yetersiz kaldığını gözler önüne serdi.

Haymana Tarım ve Orman İlçe Müdürlüğü, çiftçiye gönderdiği mesajda ilçe müdürlüğünce dağıtılan zehirli buğdayın bittiğini ve çiftçiden kendi başlarının çaresine bakması istendi. Gelen mesaj karşısında çiftçi büyük bir şok yaşadı. 

Çiftçinin tepkisini çeken mesajda şunlar kaydedildi:

"İlimizde yoğunlaşan tarla faresi zararlısı ile mücadele yapılması için, İlçe Müdürlüğümüzce  dağıtılan zehirli buğday  BİTMİŞTİR. Çiftçilerimizin verim kaybı yaşamaması adına, kendi imkanlarıyla temin edeceği fare mücadele ilaçları ve  yöntemleriyle mücadele yapması gerekmektedir. Önemle duyurulur B001"