Toplantıda konuşma yapan İl Müdürü Turan KARAHAN; “Tarımsal faaliyetlerle ilgili her türlü gelişmeleri çiftçilerimize aktarmak için çiftçilerimiz ile bir arada oturup, sorun ve sıkıntılarını tartışıyoruz. Müdürlük olarak çiftçilerimize DAP ile ciddi tarımsal destekler veriyoruz. Bunlar; Damızlık Boğa desteği, Damızlık Koç desteği ve müracaatlarını yeni başlattığımız 10 ile 49 başlıkahır ve ahıl yapımlarına yönelik hibe destekleridir.

Bakanlığımızın 52 ilde uyguladığı, Elazığ ilinin de içinde olduğu, ÇATAK programı yani dezavantajlı arazilerin iyileştirilmesine yönelik uygulamış olduğumuz destekleme programı Muratçık Köyünde de uygulanıyor. Ayrıca Bakanlığımızın uyguladığı bireysel sulama sistemlerinin %50 hibe ile desteklenmesi konusu da uzman olan arkadaşlarımız tarafından siz değerli üreticilerimize anlatılacaktır" dedi.

Toplantı üreticilerin konu ile ilgili soru ve sorunlarının dinlenmesi şeklinde son buldu.

İl Müdürü Turan KARAHAN daha sonra Muratçık köyünde açılmış olan Pestil İmalat Elemanı Kursuna katılarak kadın kursiyerler ile buluştu.

Burada konuşma yapan Turan KARAHAN; “Bizler Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü olarak Bakanlığımızın uygulamalarını ilimizde yürütmek üzere çalışmalar yapıyoruz. Açılan kurslar özellikle son birkaç yılda Tarımsal Nüfus gençleşiyor projesi kapsamında; İŞKUR Müdürlüğü, Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü, Ziraat Odalarının ve Akşam Sanat Okulunun katkıları ile düzenlenmektedir.

Bu kurslardan biri de Muratçık köyünde pestil imalatına yönelik başlattığımız kursdur. Kursa Muratçık köyünden 23 bayan katıldı. 26 Ocakta kursiyerlerimize sertifikaları verilerek kursumuz sonlandırılacaktır. Bakanlık olarak bizler genç nüfusa özellikle bayanlara yönelik pozitif ayrımcılık yaparak bayanlarımızın ve gençlerin aile ekonomilerine katkısı olacak çalışmalar yapmaktayız. Emek harcayan ancak hep arka planda kalan kadınlarımızın emeğini ön plana çıkarmak, kamuoyuna duyurmak için bu tür projeler yürütüyoruz.

Arkadaşlarımızdan aldığım bilgiye göre kursiyerlerimiz kursa yoğun ilgi gösteriyor. Sizlere kursa göstermiş olduğunuz ilgiden dolayı teşekkür ediyorum. Köydeki ilgi devam ettiği sürece sizlerin yetenekleri doğrultusunda yeni kurslar açılacaktır. Tarım teşkilatı olarak açmış olduğumuz kurslarda, yapmış olduğunuz işleri daha iyi yapmanız için sadece düzenlenen kurs değil, diğer tarımsal faaliyetler ile ilgili konularda da teknik personellerimiz sizlere bilgi verecektir" dedi.

Konuşmasının sonunda İl Müdürü Turan KARAHAN; Koordinasyon ve Tarımsal Veriler Şube Müdürlüğü teknik personellerine, köy muhtarına ve kursiyerlere teşekkür ederek, kursun hayırlara vesile olmasını dileyerek Muratçık Köyünden ayrıldı.

Kaynak: Elazığ Tarım İl Müdürlüğü