Bayburt Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ziyareti esnasında açıklamalarda bulunan Vali İsmail Ustaoğlu, “İlimiz ekonomisi büyük oranda tarım ve hayvancılığa dayanmaktadır. Potansiyel olarak baktığımızda özellikle orta ve doğu Karadeniz'de makineli tarıma uygun en fazla tarım arazisinin ilimizde olması toplam yüz ölçümünün yüzde 57'sine tekabül eden mera varlığı, tarım ve hayvancılık alanında ilimize önemli fırsatlar sunmaktadır.

Bu doğrultuda tarım ve hayvancılığa yönelik kamu hizmetlerinin etkinliği bu önemli sektörün gelişimizi ve aynı zamanda şehrin ekonomisini doğrudan etkilemektedir. Dolayısı ile bizde bu anlamda tarımla ilgili tüm kurumlar olarak koordineli bir şekilde çalışmak ve bu potansiyeli en verimli şekilde harekete geçirmek durumundayız. Başta sulama ve toplulaştırma projeleri olmak üzere tarım sektörünü ileriye taşıyacak tüm proje ve çalışmalar titizlikle takip edilerek hayata geçirilmesi sağlanacaktır. Maliye Bakanımız Naci Ağbal bu konuda, çok hassas olup bu projeleri en üst düzeyde bizzat takip etmektedir" diye konuştu.

Bayburt'un sahip olduğu tarım arazilerinin yüzde 50'sinin sulanabileceğinin altını çizen Vali Ustaoğlu, “Çiftçilerimizin verim ve gelirlerinde önemli bir artış sağlanacaktır. Diğer yandan toplulaştırma çalışmalarının tamamlanması ile çiftçilerimizin üretim maliyetleri önemli ölçüde azaltılacaktır. Hedefimiz inşallah kısa sürede tarım sektöründeki tüm altyapı projelerinin tamamlanarak çiftçilerimizin kazancının arttırılmasıdır" ifadelerini kullandı.