Manisa Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü tarafından Salihli ilçesinde düzenlen toplantıda, Manisa'nın 2017 hayvancılık programı belirlendi. Toplantıda konuşan Manisa Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdür Vekili Metin Öztürk, "İlimizde bitkisel üretim öncelikli olmakla beraber hayvansal üretim de önemli bir yer tutmaktadır. Özellikle kanatlı sektöründe, Manisa ülkemizin söz sahibi illerinden biri konumundadır. Türkiye genelinde broiler üretiminde ikinci, yumurta üretiminde ise üçüncü durumdayız. 225 bin büyükbaş varlığımız olup, 1milyon 25 binin üzerindeki küçükbaş varlığımız ile azımsanmayacak derecede hayvansal üretim şehriyiz" diye konuştu.

Manisa'nın hayvancılık durumuna dair genel bir değerlendirme yapan Öztürk, şunları kaydetti:

"Geçmiş yıllarda neler yaptık, nerelerde eksikliklerimiz var, ilçeler arasındaki uygulamalarda farklılıklar var mı, varsa bu farklılıkları hangi yönde düzeltmemiz gerekiyor bunları belirlemek için böyle bir toplantıyı gerçekleştirdik. 2017 yılı içeresinde ve sonrasında hayvan sağlığı ve yetiştiriciliği ile ilgili nasıl bir planlama yapmalıyız, hangi yönde tedbirler almalıyız, buradan çıkacak sonuçlar ile İlimizde hangi projeleri uygulamalıyız. Bunlarla ilgili tüm bilgileri elde edebilmek için toplantımızı Çalıştay formatında planladık. Çalıştay sonucunda sivil toplum kuruluşlarından aldığımız verileri de not ederek İlimize yönelik bir veri elde etmiş olacağız.".

"Bu tür toplantılarımız İlçe Müdürlüklerinde görevli personelin toplantıya katılımlarıyla, hem kurumsal bilgilere daha kolay ulaşmalarını sağlarken, hem de personel motivasyonunun en üst düzeye çıkmasına vesile olacaktır. Toplantıların sağladığı birlik ve tek örneklilik her yıl belirli periyotlarla İl Müdürlüğümüzde yapılacak toplantılarla pekiştirilecektir."

Kaynak: Manisa Tarım İl Müdürlüğü