Emirhan ERGEN

Güldal, Milli Tarım Projesi'yle Türkiye'de en fazla İzmirli çiftçinin kazanacağını dile getirirken Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'nın son bir yılda İzmir'e 336 milyon TL bitkisel ve hayvansal üretim desteği sağladığını söyledi.

Kırsal kalkınma projelerinde de İzmir'in Türkiye ortalamasında açık ara önde olduğunu ifade eden Güldal, İzmir'e kırsal kalkınma projeleri kapsamında 203 milyonluk yatırım için 96,5 milyon liralık hibe desteği sağlanacağını, bu projelerin önümüzdeki Mayıs ayına kadar tamamlanacağını söyledi.

Öte yandan, 'Genç Çiftçi Projesi'nde de İzmirli 179 gencin projesi hibe kapsamında onaylandı.

96.5 Milyon Hibe

Güldal, "Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığımız aynı zamanda bir tarım kenti olan İzmir'e çok önem veriyor. Bakanlığımız tarafından İzmirlilere son 1 yılda bitkisel ve hayvansal üretim olarak 336 milyon lira destek verdi. Bu İzmir için çok önemli bir rakam. Bakanlığımızın uyguladığı projelerden en azami yararlanan il İzmir" dedi.

Güldal, şöyle devam etti: "Bakanlığımızın en önemli desteklerinden biri de yüzde 50 hibe desteği. Bu konuda da Türkiye'de açık ara öndeyiz.

İzmir'den Bakanlığa gönderdiğimiz 168 projenin tamamı hibe kapsamına alındı. 203 milyonluk proje için 96.5 milyonluk hibe desteği sağlanacak.

Bu tarımsal üretim ekonomisi içinde büyük avantaj sağlayacak."

179 Kişi Genç Çiftçi Projesi'ni Kazandı

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'nın gençleri tarımsal ekonomiye katmak amacıyla gerçekleştirdiği 'Genç Çiftçi' projesi kapsamında İzmir'den 179 projenin onaylandığını da söyleyen Güldal, "Projelerin tamamlanmasıyla önümüzdeki günlerde geniş katılımlı bir etkinlikle bu projeleri kamuoyuyla paylaşacağız" diye konuştu.