Özelleştirme İdaresi, şeker fabrikalarının özelleştirilmesinde yol haritasını belirlemek için ciddi paralar vererek hazırlattığı 'strateji raporlarını' halktan ve siyasilerden kaçırıyor. 2004 yılında hazırlanan ve 2012 yılında Milli Gazete tarafından ortaya çıkarılan strateji raporunda, şeker fabrikalarının özelleştirilmesinde 'halk modelinin' önerildiği ortaya çıkmıştı. Özelleştirme İdaresi en son 2016 yılında hazırlattığı strateji raporunu da milletten saklıyor.
2004 yılında 600 bin lira para vererek hazırlattırılan strateji raporunda 'varlık satışına' karşı çıkılarak 'halk modelinin' önerilmesine rağmen Özelleştirme İdaresinin 'varlık satışında' ısrar etmesi 'şeker fabrikalarına kumpas mı kuruluyor?' iddialarını gündeme getirdi.

Milli Gazete'den Sadettin İnan'ın haberine göre,


FABRİKALAR BİLEREK ZARAR ETTİRİLİYOR!

Türkiye'nin stratejik kuruluşları olan şeker fabrikaları yanlış özelleştirme politikaları ile yok edilmek isteniyor. Yıllardır özelleştirme kapsamında tutularak bilerek zarar etmesine göz yumulan fabrikalar, şimdi de özelleştirme adı altında satılarak piyasadan çekilmesine zemin hazırlanıyor.

KAPANACAĞINI BİLEREK SATIYORLAR!

Şeker fabrikalarının biran önce özelleştirme kapsamından çıkarılarak dünya örneklerinde olduğu gibi yeniden yapılandırılması gerekirken, 'zarar ediyor' gerekçesiyle satışa çıkarılması dikkat çekiyor. Yapılacak özelleştirmede fabrikaların özel sektör elinde üretimlerini devam ettiremeyeceği net bir şekilde ortada dururken, yanlış özelleştirme politikasında ısrar edilmesi 'şeker fabrikalarına kumpas mı kuruluyor?' iddialarını gündeme getirdi.

Özelleştirme İdaresi'nin şeker fabrikalarının satışıyla ilgili yol haritasını belirlemek için para vererek hazırlattığı strateji raporlarını kamuoyundan ve siyasilerden kaçırması şeker fabrikalarına kumpas iddialarını kuvvetlendiriyor.

STRATEJİ RAPORUNDA KARŞI ÇIKILMASINA RAĞMEN NEDEN ISRAR EDİLİYOR?


KAMUOYUNDAN SAKLANAN 'ÇOK GİZLİ VE ÖZEL' İBARELİ STRATEJİ RAPORU


SKANDAL RAPORU MİLLİ GAZETE ORTAYA ÇIKARMIŞTI

Özelleştirme İdaresi'nin 2004 yılında 600 bin lira para vererek hazırlattığı strateji raporunu kendisinin dikkate almaması kamuoyunda büyük tepkiye neden olmuştu. Kamuoyundan ve siyasilerden gizlenen 'Çok Gizli ve Özel' ibareli 'Stratejik Raporu'nu 2012 yılında Milli Gazete ortaya çıkarmıştı. Raporun ortaya çıkması Özelleştirme İdaresi'nin şeker fabrikalarının özelleştirilmesine karşı niyetini de gözler önüne sermişti.

AK YATIRIM'A HAZIRLATILAN STRATEJİ RAPORU DA MİLLETTEN SAKLANIYOR!

Özelleştirme İdaresi, şeker fabrikalarının özelleştirilmesi için 2016 yılında yeni bir strateji raporu daha hazırlattı. 2016 yılında Ak Yatırım'a hazırlattırılan 'strateji raporu' da 2004 yılında hazırlatırılar rapor gibi kamuoyundan saklanıyor.

Türkiye'nin stratejik kuruluşlarının özelleştirilmesine yönelik hazırlattırılan strateji raporunun kamuoyundan saklanması manidar bulunurken, haklı olarak “Ak Yatırım'ın hazırladığı strateji raporunda da şeker fabrikalarının özelleştirilmesinde halk modeli önerildiği için mi saklanıyor?" iddialarını gündeme getiriyor.

HALK MODELİ DETAYLI BİR ŞEKİLDE ANLATILIYOR

TARIMDANHABER