Özelleştirme İdaresi, şeker fabrikalarının ihalesini bugün yangından mal kaçırırcasına alelacele yaptı. 3 Nisan'da teklifleri dolan 4 fabrikadan Bor ve Kırşehir şeker fabrikalarının ihalesi bugün yapıldı. Çorum ve Yozgat şeker fabrikalarının ihalesi de Pazartesi günü yapılacak.

ŞEKER KOTASI FAZLA OLAN UCUZA GİTTİ

Yapılan ihalede fabrikaların satış fiyatı dikkat çekti. Kırşehir Şeker Fabrikasının şeker kotası Bor Şeker Fabrikasına göre daha yüksek olmasına rağmen daha düşük fiyata satıldı.

Bor Şeker Fabrikasının 62 bin ton, Kırşehir Şeker Fabrikasının ise 70 bin 250 ton şeker kotası bulunuyor. Ancak bugün yapılan ihalede Bor Şeker Fabrikası 336 milyon liraya Doğuş'ta kalırken, şeker kotası daha yüksek olmasına rağmen Kırşehir Şeker Fabrikası'nı 330 milyon lira ile Tutku Gıda aldı.

KAYSERİ ŞEKER İKİSİNDE DE SON TURA KALDI

Kayseri Şeker, Çorum, Bor ve Kırşehir şeker fabrikalarına teklif verirken, bugün her iki ihaleye de katıldı. Bor şeker fabrikasında Doğuş ile Kırşehir şeker fabrikasında ise Tutku Gıda ile son tura kaldı. Ancak ikisinden de çekildi.

50 MİLYON LİRA UCUZA SATILDI!

Kırşehir Şeker Fabrikası ile ilgili olarak ihalede oluşan fiyat, ihaleye katılan firmalar arasında da şaşkınlıkla karşılandı. Bor Şeker Fabrikası'na göre rakamın çok düşük kaldığına dikkat çeken firma sahipleri, Kırşehir Şeker Fabrikası'nın 50 milyon lira daha ucuza satıldığı yorumunda bulundular.

KAYSERİ KIRŞEHİR'DE ERKEN ÇEKİLDİ

Diğer yandan Bor Şeker Fabrikası için en son 335 milyon lira veren Kayseri Şeker'in, Kırşehir Şeker Fabrikası için en son 329 milyon lira vererek ihalede çekilmesi dikkat çekti. Kayseri Şeker, Bor Şeker Fabrikası'na göre şeker kotası bakımından daha değerli olmasına rağmen Kırşehir Şeker Fabrikası'nda daha erken çekildi.

TARIMDANHABER