60 milyon lira ÜDTS yolsuzluğunda ortaya çıkan kamu zararının dönemin Tarım Bakanı Mehdi Eker başta olmak üzere imzası bulunmayan üst düzey yöneticilere rücu ettirilmesi için bir soruşturma başlatılıp başlatılmayacağına yönelik CİMER’e yapılan başvuruya Tarım Bakanlığı Hukuk Hizmetleri Genel Müdürlüğü ile Rehberlik ve Teftiş Başkanlığı tarafından iki farklı cevap verildi.

Tarım ve Orman Bakanlığı Hukuk Hizmetleri Genel Müdürlüğü, Bilgi Edinme Kanunu’nun 19 ve 20’nci maddelerini gerekçe göstererek, söz konusu bilgi talebinin bilgi edinme kapsamında bulunmadığını belirterek cevaplandırılamayacağını belirtirken, Rehberlik ve Teftiş Başkanlığı ise 60 milyon lira ÜDTS yolsuzluğu ile ilgili adli süreçlerin ve idari işlemlerin tamamlandığını belirtti. Rehberlik ve Teftiş Başkanlığının CİMER’e verdiği bu cevap, 60 milyon lira ÜDTS yolsuzluğu ile ilgili bir soruşturmanın açılmayarak dosyanın kapatıldığını gözler önüne serdi.

Çiftçinin elinde kalan bamya cips yapılarak ABD'ye ihraç edildi! Çiftçinin elinde kalan bamya cips yapılarak ABD'ye ihraç edildi!

Milli Gazete'den Sadettin İnan'ın haberine göre, Tarım ve Orman Bakanlığı’nda 2011 yılında Mehdi Eker’in Bakanlığı döneminde yapılan ÜDTS ihalesinin şaibeli bir şekilde Veriso Data şirketinin sahibi Hakan Bilal Kutlualp’e verildiği ortaya çıkarken, Kutlualp, Bakanlığın fesih kararını gerekçe göstererek açtığı alacak davasında Bakanlığı kendisine 60 milyon lira ödemeye mahkum bıraktı. Hayata geçirilmeyen bir projeden dolayı devletin kasasından 60 milyon lira çıkarken, ortaya çıkan kamu zararının dönemin Tarım Bakanı Mehdi Eker başta olmak üzere ilgili üst düzey yöneticilerden tahsil edilip edilmeyeceği ise merak ediliyordu.  

ÜDTS ihalesinde Mehdi Eker başta olmak üzere üst düzey bürokratın imzasının olmaması mevcut durumda kamu zararının bu kişilerden tahsilini imkansız hale getirirken, Bakanlığın bu yöneticiler hakkında yeni bir soruşturma ve inceleme başlatması gerekiyordu. Ancak Tarım Bakanı Vahit Kirişçi’nin ortaya çıkan belgelere rağmen kamu zararına neden olan ÜDTS yolsuzluğu ile ilgili bir soruşturma başlatmaması ‘ÜDTS yolsuzluğunun üstü örtülmeye mi çalışılıyor?’ sorusunu gündeme getirmişti. Kirişçi’nin, 60 milyon lira ÜDTS yolsuzluğu ile ilgili olarak TBMM Başkanlığına verilen soru önergesini bile cevapsız bırakması tepkilere neden olmuştu.

cimer bilgi talebi

60 MİLYON LİRA YOLSUZLUKTA TARIM BAKANLIĞINDAN CİMER’E 2 FARKLI CEVAP!

Tarım Bakanı Kirişçi, Saadet Partisi Konya Milletvekili Abdulkadir Karaduman tarafından TBMM Başkanlığına verilen soru önergesini cevaplandırmazken, Bakanlığın CİMER’e yaptığımız başvuruya da iki farklı cevap vermesi yeni bir tartışmayı da beraberinde getirdi.

üdts1

üdts 2

BAKANLIK BİRİMLERİNİN BİRBİRİNDEN HABERİ YOK MU?

ÜDTS yolsuzluğunda 60 milyon lira kamu zararının dönemin Tarım Bakanı Mehdi Eker ve üst düzey yöneticilerine rücu ettirilmesi için bir soruşturma ve incelemenin başlatılıp başlatılmayacağına yönelik CİMER’e yapılan başvuruya, Tarım ve Orman Bakanlığı Rehberlik ve Teftiş Başkanlığı ile Hukuk Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından iki ayrı cevap verildi.

Rehberlik ve Teftiş Başkanlığı, CİMER’e verdiği cevapta; başvuruya esas konuyla ilgili süreçler ve idari işlemlerin tamamlandığını belirtirken, Hukuk Hizmetleri Genel Müdürlüğü ise Bilgi Edinme Kanunu’nun 19 ve 20’nci maddelerini gerekçe göstererek, yapılan başvurunun bilgi edinme kapsamında olmadığını belirterek cevaplandırılamayacağını kaydetti.

60 milyon lira ÜDTS yolsuzluğu ile ilgili olarak Rehberlik ve Teftiş Başkanlığı ile Hukuk Hizmetleri Genel Müdürlüğünün CİMER’e verdikleri cevap, kafaları iyice karıştırırken, böylesine önemli bir konuda bile Bakanlık birimlerinin birbirinden haberinin olmadığını gözler önüne serdi.

REHBERLİK VE TEFTİŞ BAŞKANLIĞINDAN İTİRAF GİBİ CEVAP!

Rehberlik ve Teftiş Başkanlığının, ‘60 milyon lira ÜDTS yolsuzluğunda ortaya çıkan kamu zararının dönemin bakan ve üst düzey yöneticilerine rücu ettirilmesiyle ilgili bir soruşturma ve inceleme başlatılacak mı? yönündeki bilgi talebine; itiraf niteliğinde bir cevap vererek, ‘Başvurunuza esas konuyla ilgili adli süreçler ve idari işlemler tamamlanmıştır’ şeklinde cevap vermesi dikkat çekti.

60 MİLYON LİRALIK YOLSUZLUĞUN ÜSTÜNÜ SESSİS SEDASIZ KAPATTILAR!

Hukuk Hizmetleri Genel Müdürlüğü’nün kamuoyu vicdanını derinden yaralayan 60 milyon lira ÜDTS yolsuzluğu ile ilgili bir soruşturmanın başlatılıp başlatılmayacağını Bilgi Edinme Kanunu’nu gerekçe göstererek cevapsız bırakırken, diğer yandan Rehberlik ve Teftiş Başkanlığının konuyla ilgili adli süreçlerin ve idari işlemlerin tamamlandığını kaydetmesi, 60 milyon lira ÜDTS yolsuzluğunun sessiz sedasız kapatıldığını gözler önüne serdi.