Geçtiğimiz Kasım ayında krize neden olan Tarım İl Müdürleriyle ilgili atama kararlarında etkili olan Personel Genel Müdür Yardımcısı Sumru Bilçen ile Tarımdan Haber’in ortaya çıkardığı kanunsuz atama skandalıyla gündeme gelen Destek Hizmetleri Dairesi Başkanı Ecmel Ercan'ın sessiz sedasız görevden alındıkları ortaya çıktı.

Tarım ve Orman Bakanlığı’nda Personel Genel Müdürlüğü ile Destek Hizmetleri Dairesi Başkanlında yaşan kriz, iki ismin görevden alınmasına neden oldu. 

İL MÜDÜRLERİYLE İLGİLİ KARAR KRİZE NEDEN OLMUŞTU 

Geçtiğimiz Kasım ayında görevden alınacak ve yerleri değiştirilecek il müdürleriyle ilgili oluşturulan komisyonun çalışmaları büyük bir krize neden olmuştu. Mülakatı yapılan komisyonun yanlış kararlarından dolayı Bakanlık, 7 il müdürüyle ilgili alınan karardan geri adım atmak zorunda kalmıştı. Yaşanan krizde de Personel Genel Müdür Yardımcısı Sumru Bilçen’in ismi ön plana çıkmıştı. 

SUMRU BİLÇEN'İN YERİNE METEOROLOJİDEN ATAMA 

Tarım ve Orman Bakanlığı Personel Genel Müdür Yardımcısı Sumru Bilçen’in geçtiğimiz günlerde sessiz sedasız görevden alındığı ortaya çıktı. Sumru Bilçen’in yerine de Meteoroloji Genel Müdürlüğü Personel Dairesi Başkanı Halim Bediz getirildi. 

KANUNSUZ ATAMANIN ORTAYA ÇIKMASININ ARDINDAN GÖREVDEN ALINDI

Diğer yandan Destek Hizmetleri Dairesi Başkanlığı’ndaki kanunsuz atamanın da ortaya çıkması üzerine Ecmel Ercan da geçtiğimiz hafta sessiz sedasız görevden alındı.

TARIMDAN HABER HAKLI ÇIKTI 

Tarımdan Haber tarafından gündeme getirilen kanunsuz atama, Bakanlıkta büyük bir krize neden olmuştu. 

SKANDAL ATAMA GÖREVDEN ALINAN GENEL MÜDÜR DÖNEMİNDE YAPILMIŞTI 

Bilindiği üzere Bakanlığın en stratejik birimlerinin başında gelen Destek Hizmetleri Dairesi Başkanlığının başına atanan Ecmel Ercan’ın kanuni yeterliliği olmadan bu göreve atandığı ortaya çıkmıştı. Kanunsuz atamanın da Cumhurbaşkanlığı Kararnamesiyle yapılması vahim bir skandalı gündeme getirmişti. Atamadaki vahim skandalın görevden alınan eski Personel Genel Müdürü Kamil Tabak döneminde yaşanması dikkat çekmişti. 

ECMEL ERCAN'IN YERİNE VEKALETEN ORUÇ BABA İNAN GETİRİLDİ 

Görevden alınan Ecmel Ercan’ın yerine de Strateji Geliştirme Başkanı Oruç Baba İnan vekaleten getirildi.