TARIMDAN HABER ÖZEL / Milli Eğitim Bakanlığının okul öncesi okullaşma oranını arttırma projesi” kapsamında yapılan bu devir işlemi ile Bakanlık çalışanları, çocukları ve kreş çalışanları mağdur edilecek.

Çünkü Bakanlık bünyesinde 11 ay açık olan kreş, Milli Eğitim Bakanlığına devredilmesiyle birlikte normal eğitim-öğretim takvimi uygulanacak ve yılda en az 4 ay 15 gün kapalı olacak.

Karara tepki gösteren Tarım Bakanlığı personeli, “Çalışan annelerin bu kadar izni var mı? Çocuklarımızı nereye bırakalım? Sürekli bakıcı veya başka kurum/klüp mü arayalım bu tatil dönemlerinde?” diyerek Bakan Yumaklı’ya seslerini duyurmaya çalıştılar.

Tarım Kredi Yağ’dan kayıp 2500 ton ham yağ iddialarına stratejik açıklama! Tarım Kredi Yağ’dan kayıp 2500 ton ham yağ iddialarına stratejik açıklama!

TÜRK TARIM ORMAN-SEN'DE YAŞANACAK SORUNLAR HAKKINDA BAKANLIĞI UYARDI

Türk Tarım Orman-Sen, Tarım ve Orman Bakanlığının kreş ve gündüz bakım evinin Milli Eğitim Bakanlığına bağlanması halinde yaşanacak sorunlar hakkında Bakanlığa uyarılarda bulundu. Sendika, şu uyarılarda bulundu. 

ÇOCUĞUNU BIRAKACAK KİMSESİ OLMAYAN PERSONEL BÜYÜK MAĞDURİYET YAŞAYACAK!

Kreş ve Gündüz Bakım Evimiz yılda 1 ay yaz tatili verirken Milli Eğitim Bakanlığı ise yılda 180 günden az olmamak üzere hizmet vermekte ve ara tatil (5 gün 2 defa), yarıyıl tatili (15 gün) ve yaz tatili (90 gün) olmak üzere toplamda 4 ay 15 gün gibi uzun bir tatil döneminde ebeveyni veya bakacak kimsesi olmayan personelin yıllık izin süresinden uzun olması nedeniyle zor durumda kalacaklardır.

Yüksek enflasyon sebebiyle de Özel Kreş ücretlerinin fazla olmasından dolayı mağdur olacaklardır.

Personellerin ayrıca, işe geliş gidişlerinde gecikmeler ve mesai mefhumu sorunları yaşanacağının bilinmesi,

Bakanlığımız sosyal tesislerinin Diğer kurumlara devredilmesi halinde Bakanlığımızın söz hakkı bulunmayacaktır.

Personel gideri çok olduğu için devredilmek istendiği, bunun merkez atama ile 6 tane çocuk gelişim uzmanı alınarak, personel giderinin azaltabileceği,

Milli Eğitim Bakanlığına devri sonunda Bakanlığımız kampüsünde bulunan Kreş ve Gündüz Bakım Evine dışarıdan kayıtlarında eski ye nazaran daha fazla olacağı açıktır. Bu durumda kayıt önceliği bulunan Bakanlık personellerinin zaman içerisinde hak kaybı yaşamalarına neden olacaktır.

Ayrıca, Bakanlık Kampüsü bir bütün olarak düşünüldüğünde içerisinde yer alan sosyal tesislerin zaman içinde diğer kamu kurum ve kuruluşlarına devri Tarım ve Orman Bakanlığının toplum önünde ve çalışanları arasında saygınlığına gölge düşüreceği ve Kampüse giriş çıkışlardan dolayı güvenlik zafiyeti doğuracaktır.