TARIMDAN HABER ÖZEL / Tarım ve Orman Bakanlığında iki hafta önce yapılan görevden almalar krize neden oldu. Görevden alınan Rehberlik ve Teftiş Başkanı Recep Semiz’in yerine atanan Yusuf Erkan Özçelik görevlendirme yapılamadığı için görevine başlayamazken, Bakanlığın Teftiş Kurulunu çalışamaz hale geldi. Göreve başlamayan Yusuf Erkan Özçelik’in yerine kurum içinden başkan yardımcılarına vekalet verilmemesi bütün soruşturma ve incelemelerin durmasına neden oldu.

MÜFETTİŞLER SEYYANEN ZAMMI ALAMADILAR!

Tarım ve Orman Bakanlığının Teftiş Başkanlığındaki boşluktan dolayı, müfettişler memurlara verilen ve Bakanlıkta bütün memurların aldığı seyyanen zammı alamadılar. Bakanlığa gelen şikâyetler de işleme alınamazken, mahkemelerin Bakanlıktan istediği dosyalar da gönderilemiyor ve müfettiş raporları da incelenemiyor.

Tarım Bakanı İbrahim Yumaklı'nın memleketi Kastamonu'da CHP'nin oyu yüzde 31 arttı! Tarım Bakanı İbrahim Yumaklı'nın memleketi Kastamonu'da CHP'nin oyu yüzde 31 arttı!

Bakanlığın stratejik birimlerinden olan Teftiş Kurulu’nun çalışamaz duruma gelmesi, yapılan atamaların sorgulanmasını gündeme getirirken, yeni dönemde ‘Bakanlık böyle mi yönetilecek?’ eleştirilerine neden oldu.