Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından ziraat mühendisleri, veterinerler, gıda ve su ürünleri mezunlarına atama sözü verildiğini anımsattığı soru önergesinde, bu atamaların ne zaman gerçekleştirileceğinin açıklanmasını istedi. 

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, CHP Milletvekili Gürer’in önergesine verdiği yanıtta “Her yıl yayımlanan Bütçe Kanunu Hükümleri doğrultusunda, Bakanlığımıza verilen açıktan ve kurumlar arası nakil kontenjan dâhilinde, Bakanlığımızın ihtiyaç duyduğu alanlarda personel alımları kadro durumu ve hizmet ihtiyacına göre, personel açığı olan branşlara Kamu Personel Seçme Sınavı (KPSS) sonucu ile Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığı (ÖSYM) tarafından yerleştirme işlemleri yapılmaktadır” ifadelerine yer verdi. 

GÜRER: “BAKANLIK VERDİĞİ SÖZÜ YERİNE GETİRSİN”

CHP Milletvekili  Ömer Fethi Gürer ise gıda mühendislerinin, ziraat mühendislerinin, veteriner hekimler ve su ürünleri bölümü mezunlarının atanması için ilgili bakanlık tarafından yaklaşık 2 yıl önce verilen sözlerin halen yerine getirilmediğini anımsattı. 

Köyler ve kasabalarda tarımın bitme noktasına geldiğini ifade eden  Ömer Fethi Gürer, “Adı geçen meslek gruplarının ataması yapılarak, köyler ve kasabalarda görevlendirilse, yanlış tarım uygulamalarından kaynaklanan sorunların çözümünün yanında, ciddi oranda da bir istihdam alanı yatırılmış olurdu. Ancak Bakanlık ne yazık ki bu meslek gruplarına verdiği sözü yerine getirmedi. Bakanlık kadrolarındaki yetersizlik nedeni ile alanda olması gereken veteriner büro işlerinde görevlendiriliyor. Tarım ve Hayvancılıkta  sorunları aşmada ziraat mühendisi, veteriner, gıda mühendisleri gibi konuya bilgi ile yaklaşacak kadroların artırılması gerekir” dedi.