At yarışlarını düzenlemek için oluşturulan Yüksek Komiserler Kurulu’nda danışman adı altında maaş bağlanan isimler dikkat çekiyor. Görevi gereği YKK’da yeralan veya Bakanlıkta kamu adına hizmette bulunan ancak bir yerden maaş almayanlar için YKK danışmanlığı normal bir uygulama olarak görülüyor.

Fakat bunların dışında Bakan Pakdemirli ve YKK Başkanı Mustafa Aksu’ya yakın isimlerin mevcut görevlerinin yanısıra bir de YKK üzerinden danışman ücretine bağlanması dikkat çekiyor. 

‘Sgkrehberi.com’, ‘Bakanın A Takımı ‘Beygir Danışmanı’ çıktı!’ başlıklı haberiyle Tarım ve Orman Bakanlığı’nda ilginç bir danışmanlık hikayesini gündeme getirdi. 

Bakanların yakın çevresinde çalıştırdığı ancak bir ücret verilemeyen danışman ve diğer hizmet alınan kişiler Yüksek Komiserler Kurulu’ndan maaşa bağlanıyordu. Ancak bu uygulamanın son zamanlarda tamamen suyunun çıkarılmaya başlandığı ortaya çıktı. 

Bakanlıkta kıyak bir atamayla genel müdür yardımcısı yapılan isimlerin bile Yüksek Komiserler Kurulu üzerinde bir de ekstradan maaşa bağlandığı ortaya çıktı. Bu durum ise Tarım ve Orman Bakanlığı’nda ‘yandaş’ ve ‘adam kayırma’ iddialarını iyice tartışma konusu yaptı.  

DANIŞMANLIĞIN DA SUYUNU ÇIKARDILAR!

Sgkrehberi.com’un haberine göre, söz konusu bu kişiler, danışman görüntüsü adı altında YKK’dan ekstradan 4 bin ile 6 bin 500 lira arasında değişen rakamlarda maaş alıyorlar. Danışman olarak görevlendirilen bu kişilerin, ne iş yaptıkları, YKK’nın görevi kapsamında neler ürettikleri merak konusu olurken, hangi bilgi, beceri ve donanımlarına istinaden buralarda görev altıkları da bilinmiyor.