Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişçi'nin Orman Genel Müdürü Bekir Karacabey, Atatürk Orman Çiftliği Müdürü Yener Yıldırım’ın da aralarında bulunduğu TİGEM’de görev yapmış 8 üst düzey bürokrat hakkında, personele psikolojik taciz uygulamak, yargı kararlarını etkisiz kılmak ve yargı mercilerini yanıltma suçundan dolayı Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunduğu ortaya çıkmıştı. 

BÜROKRATTAN MANİDAR AÇIKLAMA: BAKAN KİRİŞÇİ'NİN YAPTIĞI SUÇ DUYURUSUNA İTİRAZ ETTİK DANIŞTAY 1. DAİRESİ BİZİ HAKLI BULDU! 

Rehberlik ve Teftiş Başkanlığı tarafından Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunan yöneticiler arasında olan TİGEM eski Genel Müdür Yardımcısı ve Ak Parti Çorum Milletvekili Aday adayı olan Ali Osman Kıyak, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişçi’nin izni ile tüm TİGEM yönetim kurulu üyeleri hakkında Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına yapılan suç duyurusuna itiraz ettiklerini ve Danıştay 1’inci dairesinin kendilerini haklı görerek soruşturma istem talebini reddettiğini belirtti.

Kıyak, yaptığı bu açıklama ile Bakan Kirişçi’nin oluru ile Bakanlık içinde yaşanan hesaplaşmayı teyit ederken, konunun gündeme gelmesinden duyulan rahatsızlığı ortaya koydu.  

Ziraat Bankası sübvansiyonlu traktör kredilerini dondurdu! Merkez Bankası'nın faiz kararı bekleniyor! Ziraat Bankası sübvansiyonlu traktör kredilerini dondurdu! Merkez Bankası'nın faiz kararı bekleniyor!

TARIM BAKANLIĞINDA İÇ HESAPLAŞMADA NELER YAŞANMIŞTI! 

Bakan Kirişçi, Rehberlik ve Teftiş Başkanlığının talebi ile aralarında Orman Genel Müdürü Bekir Karacabey, Atatürk Orman Çiftliği Müdürü Yener Yıldırım’ında bulunduğu TİGEM’de görev yapmış 8 üst düzey bürokrat hakkında; personele psikolojik taciz uygulamak, yargı kararlarını etkisiz kılmak ve yargı mercilerini yanıltma suçundan dolayı Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunulmasına izin vermişti.

Bakan Kirişçi’nin halen birlikte çalıştığı üst düzey bürokratlar hakkında TİGEM’de görevden alınan iki daire başkanının şikayeti üzerine soruşturma başlatması ve Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunulmasını onaması, tam bir skandal olarak değerlendirilirken, Bakanlık içinde yaşanan iç hesaplaşmayı da gözler önüne sermişti.