ÖZEL HABER

Yıllık 1 milyar dolar gelir getireceği belirtilen Ürün Doğrulama Takip Sisteminin ihalesini alan ancak daha sonra bu işten vazgeçen Hakan Bilal Kutlualp, yaptığı masrafların karşılanması için Bakanlıktan 30 milyon lira talep etmişti.

9 MİLYON LİRALIK FARK DİKKAT ÇEKTİ!

Eski Bakan Mehdi Eker tarafından Kutlualp'e yapılacak ödemeyi belirlemek için bir komisyon kurulmuştu. Bu komisyon da Kutlualp'e 28 milyon lira ödenmesine karar vermişti.

Ancak Mehdi Eker, konuyu bir de bilirkişi heyetine incelettirmişti. Bilirkişi heyeti de yaptığı çalışmada Hakan Bilal Kutlualp'e masrafları karşılığında 19 milyon lira ödenmesine karar vermişti.

BAKAN ÇELİK ÖDEME KARARINI DURDURDU

Bakanlıkta oluşturulan komisyonun belirlediği rakam ile bilirkişi heyetinin belirlediği rakam arasında büyük bir uçurumun bulunması ve ihale süreci ile ilgili yaşanan iddialardan dolayı, Bakan Çelik'in göreve geldiğinde bu ödemeyle ilgili çalışmaları durdurduğu kaydediliyor.

MASRAFLARININ ÖDENMEDİĞİNİ GEREKÇE GÖSTERDİ

Hakan Bilal Kutlualp'in de 'Ürün Doğrulama Takip Sistemi'nde yaptığı masrafların ödenmediğini gerekçe göstererek, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'nı mahkemeye verdiği öğrenildi.

MÜFETTİŞLER GÖREVLENDİRİLDİ

Alınan bilgilere göre, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik'in Ürün Doğrulama Takip Sisteminin ihale süreci başta olmak üzere bütün çalışmaları incelemeleri için müfettişleri görevlendirdiği kaydediliyor.

KUTBETTİN ARZU ÖDEMEK İSTEMİŞTİ

Bilirkişi heyeti tarafından belirlenen 19 milyon liranın Faruk Çelik göreve gelmeden önce Kutbettin Arzu tarafından Hakan Bilal Kutlualp'e ödenmek istendiği ancak yetiştirilemediği ifade ediliyor.

YÜRÜRLÜK TARİHİ YİNE ERTELENMİŞTİ

Ürün Doğrulama Takip Sistemi, yaşanan bu sorunlardan dolayı hayata geçirilemedi. Yürürlük tarihi en son yine Bakanlık tarafından 1 yıl daha uzatılmıştı.