Geçtiğimiz günlerde Dünya gazetesinden Ali Ekber Yıldırım'a röportaj veren Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, DSİ'nin Tarım Bakanlığı bünyesine alınacağını açıklamıştı. Bu konuyla ilgili olarak Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu ile görüştüklerini dile getiren Çelik, şunları kaydetmişti:

'EROĞLU İLE GÖRÜŞTÜK, SONUÇLANDIRDIK'

“Devlet Su İşleri tarımsal sulama için çalışıyor, su getiriyor. Suyun geldiği yerde toplulaştırma yapılmamış. Su ile arazi toplulaştırması çakışmıyor. Buna müdahale ederek, Orman ve Su İşleri Bakanımız Veysel Eroğlu ile görüştük. Kalkınma Bakanlığımızla çalıştık ve 14 Ocak'ta sonuçlandırdık. Devlet Su İşleri'ni bakanlığımız bünyesine alıyoruz. Arazi toplulaştırması, tarımsal sulama yatırımları bakanlığımız tarafından koordineli yapılacak. Toprak ve su verimli kullanılacak"

Ancak DSİ'nin Tarım Bakanlığı bünyesine alınmasıyla ilgili olarak Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu'ndan farklı bir cevap geldi. Memurlar.net'te Ömer Erim Baştımar imzasıyla bugün yayınlanan haberde, Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu, DSİ'nin Tarım ve Hayvancılık Bakanlığına bağlanacağına dair haberlere ilişkin, "Yanlış bilgi, öyle bir şey yok. Orman ve Su İşleri Bakanlığı bir bütündür. Yanlış anlama var." dedi.

TARIM BAKANLIĞI'NIN ZATEN İŞİ ÇOK FAZLA

Memurlar.net'in haberine göre, Kastamonu'nun İsmailli köyündeki Orman Üretim Sahasındaki incelemeleri sırasında bir gazetecinin sorusu üzerine konuşan Eroğlu: "Yanlış bilgi, öyle bir şey yok. Orman ve Su İşleri Bakanlığı bir bütündür. Yanlış anlama var. Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının zaten işi çok fazla. Suyla değil de sütle ilgilenirlerse daha faydalı olur." dedi.

TARIMDANHABER