Tarım İşletmeleri Genel Müdürlüğü(TİGEM) Genel Müdürü, Mehmet Halis Bilden son 10 gün içerisinde, Genel Müdürlüğe bağlı 3 işletmeyi ziyaret ederek incelemelerde bulundu.


Genel Müdür Bilden önce TAGEM Genel Müdürü Doç. Dr. Masum Burak ve beraberindeki heyet ile sosyal tesislerdeki eski Atölye binasında kurulmasına devam edilen Tohum Sertifikasyon Laboratuvarı ve Ar-Ge Laboratuvarı ile ilgili olarak yapılan çalışmaları yerinde inceledi.

29 Nisan 2015 tarihinde ise TİGEM Ulaş Tarım İşletmemizde incelemelerde bulundu. İşletme Müdür ve Müdür Yardımcısı ile arpa ekilişlerini gezen Genel Müdür, 693 dekar buğday, 8.156 dekar arpa ve 6.677 dekar tritikale olmak üzere toplam 15.526 dekar olan hububat ekilişinin ilaçlanmasını da yerinde inceledi.


Ardından Kangal-Akkaraman ırkı koyun yetiştiriciliğinde önemli bir merkez olan işletmenin koyunculuk tesislerini gezen Bilden, faaliyetler hakkında işletme yetkililerinden kapsamlı bilgiler aldı.

Genel Müdür, 1 Mayıs 2015 tarihinde de TİGEM Gökhöyük İşletsinde incelemelerde bulundu. Toplam 25.318 dekar ve 20.316 dekar kültüraltı arazi varlığı olan işletmede ekilişleri gezen Genel Müdür Bilden, bitki çıkışları hakkında İşletme Müdüründen bilgi aldı.