Çelik, temaslarda bulunmak üzere geldiği Şanlıurfa'da Ak Parti İl Danışma Meclisi Toplantısı'na katıldı. Burada bir konuşma yapan Çelik, 20. yüzyılda dünyada milyonlarca insanın yok edildiğini, milyarlarcasının da onurunun ayaklar altına alındığını belirtti.

21. yüzyıla güzel bir yüzyıl olması dileğiyle girildiğini ancak daha ilk yıllarda insanlık dramlarının yaşandığını hatırlatan Bakan Çelik, "Yanımızda bir zalim 400 bin insanın hayatını kaybetmesine sebep oldu. Halen de sebep olmaya devam ediyor. Akdeniz dünyanın en büyük mezarlığı haline geldi. Siz orasını deniz olarak görmeyin. Bebeklerin, çocukların, anaların, babaların, dedelerin gömüldüğü bir mezarlık haline getirildi" diye konuştu.

"21.yüzyıl teröristler çağı haline getirildi"

"Bilgi çağı" olarak nitelendirilen 21. yüzyılın "teröristler çağı" haline getirildiğini anlatan Çelik, Paris'te, Ankara'da, İstanbul'da ve Brüksel'de patlayan bombalarda çok sayıda masum insanın hayatını kaybettiğinin görüldüğünü belirtti.

Birleşmiş Milletlerin kurulduğu günden bu yana çok sayıda vahşet ve zulüm yaşandığını vurgulayan Bakan Çelik, "Peki Birleşmiş Milletler bu süreçte ne yaptı? Sadece bir şey yaptı. Yalnız istatistiki olarak bunları tutuyor. Buradan söylüyorum bizim Türkiye İstatistik Kurumu, Birleşmiş Milletlerden çok daha iyi hesap tutar. Size ihtiyaç yok bu konuda. İnsan hayatı değil ki hesapları. Eğer kuruluş amaçları doğrultusunda hareket etmiş olsalardı saymakla değil sorunları çözmekle meşgul olurlardı. Ama ne yazık ki insan hayatı değil çıkar hesapları peşinden koştular." değerlendirmesinde bulundu.

"Medeniyet yürektedir"

Türkiye'nin 3 milyon sığınmacıya kucak açtığını, buna karşın Batı'nın sığınmacıları "sayıyla" almaya çalıştığını hatırlatan Çelik, konuşmasına şöyle devam etti:

"Ütülü pantolon giymek, kravat takmak, kuaförlerde süslenmek demek medeniyet demek değil ki. Medeniyet yürektedir yürekte. Onun için onlara soruyoruz, para gani onlarda peki insanlık hani, nerede insanlık? Ondan sonra bir yiğit çıkıyor diyor ki '193 ülke var dünyada. Bunun 188'inin bir kıymeti yok ki. Bu 5'i ne derse o oluyor. Ey dünya mazlumları sizlere sesleniyorum. Dünya 5'ten büyüktür.' Ama çıkar peşinden koşanları bunu anlayabilir mi?"

Türkiye'nin küresel sorunlarla boğuşan ve küresel sorunları omuzunda taşıyan bir ülke olduğunu ifade eden Çelik, her yerdeki dertlerden ızdırap duyan bir Türkiye'nin ve yöneticilerinin bulunduğunu kaydetti.

"Elinizi çekin bu bölgeden, yapacağımız çok iş var"

Vatandaşların seçimlerde sorunları çözülsün diye milletvekillerini seçerek Meclis'e gönderdiğine işaret eden Çelik, bazı milletvekillerinin sorunları çözmek yerine başka işlerle uğraştığını belirtti.

Bütün partilerin sorunları çözmek ve vatandaşların taleplerini yerine getirmek için oy aldığını anlatan Bakan Faruk Çelik, şunları söyledi:

"Bunlar gördüğünüz gibi milleti değil, terör örgütünü, kanallar, tüneller açmayı, bombalar patlatmayı, Kürt'ü, Türk'ü öldürmeyi, askeri, polisi şehit etmeyi meslek haline getirmişler. Neye hizmet ettiklerinin, ne amaç için çalıştıklarının bile farkına varmadan gerçekleştirenlere sadece Allah ıslah etsin diyorum. Elinizi çekin bu bölgeden yapacağımız çok iş var. Bu bölgede, Diyarbakır'da, Şanlıurfa'da, Şırnak'ta, Batman'da, Hakkâri'de, Bitlis'te, Bingöl'de... Say sayabildiğin kadar. Bizim bu bölgede yapacağımız çok işimiz var. Bırakın gençlerimize iş bulalım, ekmeğimizi, aşımızı büyütelim. Engel olmayın Türk'üne, Kürt'üne. Bırakın bu hizmetleri sunalım. Niye işinize gelmiyor bu hizmetler? Kime engel oldunuz, kime maşalık yapıyorsunuz?"

"Bu vatanı ilelebet yaşatmak namus borcumuzdur"

Millete hizmet etmeye ve terörle mücadeleye devam edeceklerini tekrarlayan Çelik, "Herkes bilsin ki bu milletin kaderi de bir, kederi de birdir. Biz ekmeğimizi sonuna kadar paylaşmaya hazırız, ekmeğimizi böleriz ama vatanımızı asla böldürtmeyiz. Bunu herkes böyle bilsin. Bu vatan için ne kadar fedakârlık yapmıştır bu 78 milyon ve ecdadımız. Burayı bize vatan yapan şanlı ecdadımızın ruhları duysun ki, onların yolundan gitmek, bu vatanı ilelebet yaşatmak namus borcumuzdur. Bunu herkes böyle bilsin." diye konuştu.

Muhalefet partilerine eleştirilerde bulunan Çelik, bir partinin Türkiye partisi olarak yola çıktığını ancak şimdi Moskova Partisi, Washington Partisi olmaya başladığını bildirdi.

Özellikle halkta karşılığı olmayan bazı solcuların Moskova ve Washington'dan talimat alarak geleceği inşa etmeye çalıştığını kaydeden Çelik, şöyle konuştu:

"Solculuğu ne hale getirdiler. Solculuğun da bir tanımlaması, bir derdi vardı. Gidiyor oradan bir şey dileniyor, bir talimat alıyor, öbür taraftan alıyor, Marksist, Ateist... Marksizm'in, Ataizm'in Şanlıurfalı ile Güneydoğu ile ne alakası var. Türk'le, Kürt'le, Arap'la ne alakası var. Bu şerefli millet Allah'ın izniyle bunların tümünü reddedecektir. Çünkü her gün renkleri biraz daha ortaya çıkıyor. Ortaya çıkınca vatandaşımız da notunu alıyor. Günü gelince uygun bir şekilde takdim edecektir. Bundan kimsenin şüphesi olmasın."

Bakan Çelik, toplantının ardından Polisevi'nde şehirde yaşanan meselelerle ilgili vatandaşlarla özel görüşmeler gerçekleştirdi.