CHP Genel Başkan Yardımcısı Çetin Osman Budak, Antalya'nın Demre ilçesinde üretilen ürünlerde ilaç kalıntısı bulunduğu yönünde gerçeği yansıtmayan haberler yapıldığını, buna karşın Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığından hiçbir ses çıkmadığını söyledi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Antalya Milletvekili Çetin Osman Budak, “Antalya'nın Demre ve diğer ilçelerinde 15 yıldır kontrollü tarım yapılır. Üreticinin emeği yalan yanlış haberlerle karalanıyor, Tarım Bakanlığı seyrediyor. Üreticinin hakkını korumak için kılını kıpırdatmıyorlar" dedi.

Budak, şunları kaydetti:

“Antalyalı üreticiler örtü altı tarım konusunda bilinçlidir. Antalya turizm ve tarımın başkentidir. Demre'de, Finike'de, Kumluca'da, Alanya'da, Manavgat'ta, Serik'te yani tüm Antalya'da 15 yıldır kontrollü tarım yapılır. Biyolojik mücadele yapılır. Denetimini de Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı yapar. Buradan dünyanın her köşesine mal satılıyor. Bu ürünler başka ülkelere giriyorsa, garantili ürünlerdir. Hem seralarda, hem narenciye de böyle bir sorun yoktur. Şimdi gerçek dışı haberlerle Demreli üreticilerin emekleri karalanıyor. Emekleri çalınıyor. Ama bakıyorsunuz ne Tarım İl Müdürlüğü'nden ne de Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'ndan tek bir ses yok. Bakanlık sadece seyrediyor. Üreticinin hakkını korumak için kıllarını kıpırdatmıyorlar. Üreticinin alın terini, emeğini korumak bakanlığın görevi değil mi? Üreticinin, çiftçinin oylarıyla seçilen ziraat odaları neden harekete geçmiyor? Neden üreticilerin hakkını korumak için iktidarda hesap sormuyor?"

Milletti Aldatmasınlar

“Biberle, kabakla enflasyon şampiyonu haberleri yapılıyor. Olan üreticiye oluyor. Milleti aldatmasınlar. Mazot 2002'de 2 TL'ydi, bugün 4.70 TL. Ama domates 2002 yılında da 1 TL'ydi, bugün de 1 TL. Portakal 10 yıl önce de 1 TL'ydi, bugün de 1 TL ve satılamıyor. Meyveler ağaçta kaldı. Üreticiler borç içinde. Bugün üreticiler emeklerinin karşılığını alamıyor. Bir yandan da yalan yanlış haberlerle üreticiler hedef gösteriliyor. Bunun sorumlusu siz değilsiniz. Bunun sorumlusu üreticinin hakkını korumayan Tarım Bakanlığı'dır. 15 yıldır tarımı yönetip, tarımı planlayamayan tarım bakanları ve hükümetlerdir."

Kaynak: Gerçek Gündem