Buğday hasadında üzen gelişme: O ilde kalite yüzde 30 düştü Buğday hasadında üzen gelişme: O ilde kalite yüzde 30 düştü

Tekirdağ Odak Haber'den Ferhat Akgün'ün özel haberine göre, Rusya ve Ukrayna'dan getirilen mısırda GDO tespit edildi. Tarım İl Müdürlüğü, yaptığı inceleme sonucunda tespit edilen GDO'lu mısırla ilgili tutanak tutarak savcılığa bildirdi. 

Edinilen bilgiye göre, geçtiğimiz aylarda Rusya ve Ukrayna’dan getirilen yedi gemi mısır ve üç gemi kanolanın Tarım Bakanlığı sistemine sahte analiz raporları yüklenerek analiz yapılmadan Tekirdağ Limanı’ndan yurda sokulduğu ortaya çıkmıştı.

TARIM BAKANLIĞI İL MÜDÜRLÜKLERİNE YAZI YAZARAK NUMUNE ALINMASINI İSTEMİŞTİ

Tarım Müdürlüğü’nde çalışan bir personelin şifresi kullanılarak yapılan bu usulsüzlüğün ortaya çıkmasının ardından Cumhuriyet Savcılığı ve Tarım Bakanlığı soruşturma başlatmıştı. Tarım Bakanlığı, mısırların götürüldüğü illerdeki müdürlüklere yazı yazarak mısırların boşaltıldığı adreslerden numune alınması talimatını verdi.

Kırklareli Tarım İl Müdürlüğü ekipleri, Lüleburgaz’da bir fabrikada yaptığı incelemede GDO’lu mısır tespit etti. Tespit tutanağa bağlanarak savcılığa bildirildi. Kırklareli Tarım Müdürlüğü ekipleri GDO tespitini doğruladı.