Tarım ve Orman Bakanlığı'nın 2024 bütçesinde geçen ve daha önce de duyurusu yapılan personel alımına ilişkin detaylar giderek netleşiyor. 

HANGİ BRANŞLARDAN ALIM YAPILACAK

Bakanlık, hangi branşlardan alım yapılacağına ilişkin net verileri halen paylaşmasa da bazı alanlarda personel alımı gerçekleştirecek. Peki hangi branşlarda personel alınacak. Muhtemel branşlar şu şekilde olması bekleniyor. 

Ziraat Mühendisliği

Gıda Mühendisliği

Su Ürünleri Mühendisliği

Orman Mühendisliği

Veteriner Hekim

Memur

Tarım işçisi

7 BİN PERSONEL ALINACAK

Eski Tarım Bakanı böyle itiraf etti: Bir şey bilmediğim için Tarım Bakanlığında gecikmeler oldu! Eski Tarım Bakanı böyle itiraf etti: Bir şey bilmediğim için Tarım Bakanlığında gecikmeler oldu!

Duyurusu yapılan detaylarda ise 7 bin personelin alınacağı belirtilmişti. Bunun 5 bin 500'ü mühendislikler ve memur kesimi olacak. Geriye kalan 1500 kişi ise tarım işçisi olarak istihdam edilecek. 

ATAMALARI ÖSYM GERÇEKLEŞTİRECEK

Yapılacak olan atamalar merkezi sistem ile yapılacak. ÖSYM'nin yapacağı planlama doğrultusunda atamalar gerçekleştirilecek. İşçilerin alımı ise İŞKUR üzerinden gerçekleştirilecek.  

İLANA NE ZAMAN ÇIKILACAK

Bakanlık kaynakları ilana Şubat ayında çıkılabileceğini ve Şubat sonuna kadar atamaların gerçekleştirileceğini ifade ediyor.