Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişçi’nin mazot ve gübre desteğinin bu yıl 6 ay erken ödeneceğine yönelik açıklamaları çiftçiyi umutlandırmıştı. Ancak destek ödemeleri ile ilgili kararnamenin yayınlanmaması ödeme tarihinin de sürekli ertelenmesine neden oluyor.

KARARNAME NEDEN YAYINLANMIYOR?

Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişçi’nin mazot ve gübre desteği ödemelerine yönelik net tarih vermesine rağmen kararnamenin yayınlanmaması soru işaretlerine neden oluyor. Bakanın açıklamalarına rağmen kararnamenin yayınlanmaması ‘Bakanlık ile Beştepe arasında bir kopukluk mu var?’ sorusunu gündeme getiriyor.

Tarım ve Orman Bakanı Kirişçi Şanlıurfa'da sektör temsilcileriyle bir araya geldiği toplantıda yaptığı konuşmada, desteklerin bu ay içerisinde ve nakdi olarak dağıtılacağı yolundaki sözlerini yineledi.

Bakan Kirişçi; "Hububatta dekar başına 22 lira mazot ve 20 liralık gübre desteği vardı. Şimdi 22 liralık mazot desteğini 75 liraya, 20 liralık gübreyi 46 liraya çıkartıyoruz. Böylelikle dekar başına olan desteğimizi 121 liraya çıkarmış oluyoruz. Üreticinin sesine kulak vererek gereğini yaptık. Bu ayın içerisinde ayni olarak ayni olarak size verilecek bir banka kartı olarak takdim edeceğiz. Böylece ihtiyacınız olan mazot gübre desteğini 6 ay öne çekmiş olacağız. Ziraat Bankasının verdiği faizsiz krediyi 100 bin lirada 200 bin liraya çıkarıp bunun 100 bin lirasını karta sadece mazot ve gübre olarak kullanılmak üzere ayni olarak yükleyeceğiz”