Milli Gazete’nin genç çiftçi projesinden yararlanan hak sahiplerine dağıtılan hastalıklı hayvan ve sahte kulak küpeli hayvanlara yönelik yayınlarında ne kadar haklı olduğu bir kez daha ortaya çıktı. Tarım ve Orman Bakanlığı müfettişleri genç çiftçi projesindeki yolsuzluk şebekesini ortaya çıkarmak için 2 yıldır sürdürdüğü soruşturmayı tamamlayarak TİGEM ayağıyla ilgili Bakanlık Teftiş Kurulu Başkanlığına kapsamlı bir rapor sundu. Bakanlığın raporu incelemesinin ardından Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunması bekleniyor. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına yapılacak suç duyurusunun ardından genç çiftçi projesindeki yolsuzluk şebekesinin firma, Bakanlık ve özel sektör ayağıyla ilgili kapsamlı bir soruşturma başlatılmış olacak.

Milli Gazete'den Sadettin İnan'ın haberine göre, Genç çiftçi projesindeki büyük yolsuzlukla ilgili müfettişlerin TİGEM ayağında aylardır sürdürdüğü inceleme ve soruşturmalar tamamlanarak Tarım ve Orman Bakanlığına kapsamlı bir rapor sunuldu.

Genç çiftçi projesinin uygulandığı 2016, 2017 ve 2018 yıllarına ait başta sahte kulak küpesi ve niteliksiz hayvan dağıtımıyla ilgili bütün şaibeli işlemler Bakanlığa rapor edilirken, 500 sayfalık rapordaki iddiaların araştırılarak genç çiftçi projesindeki büyük yolsuzluğun her boyutuyla ortaya çıkarılabilmesi için Bakanlığın Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunması gerekiyor. Şimdi bütün gözler Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli’ye çevrilirken, Teftiş Kurulu Başkanlığına verilen raporla ilgili gerekli incelemelerin biran önce tamamlanarak savcılığa suç duyurusunun yapılması bekleniyor. 

MİLLİ GAZETE’NİN HAKLILIĞI BİR KEZ DAHA ORTAYA ÇIKTI 

Tarım Bakanlığının yeni personel yönetmeliği mahkemelik oldu! Toç Bir-Sen yönetmeliği mahkemeye taşıdı! Tarım Bakanlığının yeni personel yönetmeliği mahkemelik oldu! Toç Bir-Sen yönetmeliği mahkemeye taşıdı!

Milli Gazete’nin ısrarlı yayınları, genç çiftçideki yolsuzluk şebekesine büyük bir darbe vurdu. Kırsalda üretimi canlandırmak için devlet bütçesinden ciddi bir kaynak ayrılarak 3 yıl uygulanan Genç Çiftçi Projesi, belli bir şebeke tarafından rant kapısı haline getirildi. Bu rant şebekesi tarafından devletin kaynakları heba edilirken, kırsalda bu projeden yararlanan çiftçi de mağdur edildi. 

EN BÜYÜK VURGUNU HAYVANCILIK DESTEĞİNDE YAPTILAR 

Genç çiftçi projesi kapsamında kırsalda insanlara 30 bin lira hibe destek verilirken, destek bütçesinin önemli bir kalemi hayvancılığa ayrıldı. Projede en fazla destek hayvancılığa verildiği için, en büyük vurgun da hayvancılıkta yapıldı. Projeden yararlanan hak sahiplerine ucuz yollu temin ettikleri niteliksiz ve hastalıklı hayvanları dağıtan rant şebekesi, destek bütçesinin büyük bir bölümünü kendi ceplerine attılar. 

NİTELİKLİ HAYVANLARI SAHTE KULAK KÜPELERİ İLE DEĞİŞTİRDİLER 

TİGEM tarafından yapılan sözleşmelere göre hastalıklı ve niteliksiz hayvanların dağıtımı kesinlikle yasak olmasına rağmen, rant şebekesinin bu hayvanları sahte kulak küpeleri ile yaptığı ortaya çıktı. 

ANKARA MERKEZLİ BÜYÜK BİR FİRMANIN BİNLERCE SAHTE KULAK KÜPESİ YAKALANMIŞTI 

Milli Gazete’nin ısrarlı yayınları sonucunda 2019 yılında Ardahan Cumhuriyet Başsavcılığının talimatıyla Ardahan Göle Jandarma Komutanlığının yaptığı operasyonda genç çiftçi projesine hayvan tedarik eden Ankara merkezli büyük bir firmaya ait kamyonda 2183 adet kulak küpesinin yakalanması buradaki yolsuzluğun boyutunu gözler önüne sermişti. Binlerce sahte kulak küpesi yakalanan Ankara merkezli bu firmanın hayvan tedarik işini TİGEM’den ihalesiz bir şekilde doğrudan temin yoluyla alması dikkat çekmişti. 

ARDAHAN’DA MAHKEME SÜRECİ BAŞLADI 

Genç çiftçi projesinde yürütülen soruşturma kapsamında şuanda cezaevinde kimse bulunmazken, Ardahan Cumhuriyet Başsavcılığının Ankara merkezli büyük firmaya yönelik sahte küpelerle ilgili iddianameleri kabul edilerek mahkeme süreci başlatıldı. 

ANKARA MERKEZLİ BÜYÜK BİR SORUŞTURMA YAPILACAK 

Diğer yandan genç çiftçi projesindeki yolsuzluğun boyutunun tam olarak ortaya çıkarılması için Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından görevlendirilen müfettişler de TİGEM ayağında sürdürdüğü çalışmayı tamamladı. Bakanlık kaynaklarından alınan bilgilere göre, müfettişler hazırladıkları kapsamlı raporu Teftiş Kurulu Başkanlığına sundu. Teftiş Kurulu Başkanlığının raporla ilgili yapacağı incelemeler sonucunda Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunun yapılıp yapılmayacağına karar verilecek. Tarım ve Orman Bakanlığının Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunması durumunda Ardahan’ın ardından Ankara merkezli büyük bir soruşturma için düğmeye basılmış olacak.