Dün akşam Haber Türk’te Büşra Akın Dinçer’in Muhatap programına konuk olan Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Türkiye’nin vizyon projelerinden gösterilen Sudan’da tarımsal üretim projesinde yaşanan tasfiye süreci ile ilgili hiçbir değerlendirmede bulunmadı. Program sunucusu tarafından da Türk Sudan Uluslararası Tarım ve Hayvancılık Anonim Şirketinin tasfiyesi süreci ile ilgili hiçbir soru yöneltilmemesi dikkat çekti.

Muhtar, mühendis ve siyasi abilerin üretim başarısı Hüyük Çileği AB coğrafi işaret tescili yolunda! Muhtar, mühendis ve siyasi abilerin üretim başarısı Hüyük Çileği AB coğrafi işaret tescili yolunda!

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, programda gıda güvenliği başta olmak üzere iklim değişikliği ve tarımsal üretimin planlanması hakkında sorulan sorulara cevap verdi.

Programda, hükümet tarafından bugüne kadar Türkiye’nin vizyon projelerinden gösterilen Sudan’da tarımsal üretim projesinde gelinen nokta ile ilgili hiçbir soru gündeme gelmezken, Bakan Yumaklı da şirketin tasfiye süreci ve söz konusu şirkette yöneticilere ödendiği iddia edilen huzur hakkı ücretleriyle ilgili olarak hiçbir açıklamada bulunmaması dikkat çekti.