Tarım ve Orman Bakanlığı'nın 25-27 Ekim 2021 tarihlerinde İstanbul’da düzenlenecek olan “İslam İşbirliği Teşkilatı 8. Gıda Güvenliği ve Tarımsal Kalkınmadan Sorumlu Bakanlar Konferansı organizasyonu” için yaptığı ihale ilgili gündeme gelen iddialar, Bakan Pakdemirli’nin gayri resmi danışmanı Selen Kocabaş ismini yeniden gündeme getirdi. İhalenin iptal edilmesine neden olan şikayeti yapan firma ile Selen Kocabaş’ın bağlantılı olduğuna yönelik iddialar, söz konusu ihale sürecini daha da şaibeli hale getirdi. 

SÖZ KONUSU ÇİFTÇİ OLDUĞUNDAN NEDENSE BU KADAR SERİ KARARLAR ALINMIYOR!

Çiftçiyi ilgilendiren konularda Bakanlık bu şekilde seri bir işlem yapmazken, konu rant ve ihale olunca çok hızlı kararların alınması manidar bulunuyor. 

NE OLMUŞTU?  

Tarım ve Orman Bakanlığı,  25-27 Ekim 2021 tarihlerinde İstanbul’da düzenlenecek olan “İslam İşbirliği Teşkilatı 8. Gıda Güvenliği ve Tarımsal Kalkınmadan Sorumlu Bakanlar Konferansı organizasyonu” için açık ihale düzenledi. İhaleye 11 istekli firma teklif sundu. Horizon firması 3 milyon 342 bin 740 liralık teklifle ihaleyi kazandı ancak, fiyat itibariyle 5. sırada bulunan başka bir firma şikayette bulundu. Bunun üzerine gerekçe gösterilmeden ihale iptal edildi.

Daha sonra tekrar ihale açan Bakanlık, bu kez ilk kazanan Horizon firmasını ihaleye davet etmedi. Yeniden yapılan ihalede  5 milyon 400 bin liralık teklif sunan ALTUS firmasına verilmişti. İhalenin iptal edilmesine neden olan söz konusu firma ile Bakan Pakdemirli’nin gayri resmi danışmanı olan Selen Kocabaş’ın bağlantılı olduğuna yönelik iddialar ise bu ihale sürecini daha da şaibeli hale getirdi.