Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişçi, hafta başında medya kuruluşlarının Ankara temsilcileri ile bir araya gelerek, 2022 yılı faaliyetleri ve 2023 yılı hedeflerine ilişkin değerlendirmelerde bulunmuştu. Basın toplantısı öncesinde programa gelen gazetecilere basın kiti dağıtılmıştı. Basın kiti içinde yer alan ‘Türkiye’nin Biyoçeşitliliği: Genetik Kaynakların Sürdürülebilir Tarım ve Gıda Sistemlerine Katkısı’ başlıklı kitap daha sonra ne olduysa dağıtılan basın kitlerinin içinden toplandı. Kimse buna bir anlam veremedi.

TÜRKİYE’NİN BİYOÇEŞİTLİLİĞİ KİTABI BEKİR PAKDEMİRLİ DÖNEMİNDE HAZIRLANMIŞTI

Tarım Bakanından dikkat çeken çim açıklaması! Tarım Bakanından dikkat çeken çim açıklaması!

Söz konusu kitap, Bekir Pakdemirli’nin Bakanlığı döneminde hazırlanırken, kitapta Türkiye Cumhuriyeti Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli’nin önsözü yer alıyor.  

BEKİR PAKDEMİRLİ DÖNEMİNDE BASTIRILAN KİTAP KRİZE NEDEN OLDU!

Bakan Kirişçi, kendi ismini ön plana çıkarmak için Bekir Pakdemirli döneminde hayata geçirilmiş hiç bir projeye sahip çıkmamıştı. Kirişçi, başta elektrikli traktör olmak üzere Pakdemirli döneminde hayata geçirilen DİTAP, elektronik kulak küpesi ve E-Tarım gibi uygulamaları tamamen rafa kaldırmıştı. Bekir Pakdemirli ile anılan hiçbir projeye sahip çıkmayan Kirişçi’nin Pakdemirli döneminde bastırılmış ve önsözünde Bakan olarak kendisinin değil de Pakdemirli’nin yer aldığı bir kitabı medya kuruluşlarının Ankara Temsilcilerine dağıtılan basın kitinin içine konması dikkat çekmişti.

SKANDAL DAHA SONRA FARK EDİLDİ!

Yapılan hatanın (!) Basın Kitleri dağıtıldıktan sonra fark edilmesi üzerine, hiçbir bilgi verilmeden kitap gazetecilere dağıtılan çantaların içinden sessiz sedasız çıkarılarak toplandı. Ancak bu durum dikkatli gözlerden kaçmadı. 

AYNI HÜKÜMETİN BAKANLARI OLMALARINA RAĞMEN!

Söz konusu kitabın apar topar toplanması aynı hükümetin bakanları olmasına rağmen Kirişçi’nin Pakdemirli dönemine yönelik bu tavrı Bakanlıktaki politikaların nasıl kişiselleştirildiğini gözler önüne seriyor.

tarım kitap

tarım kitap1