Balıkesir Bölge Müdürü Vedat Altın, çiftçinin kullanacağı kaliteli tohumun; Tarım Kredi Kooperatifleri güvencesi altında TAREKS firması tarafından uluslararası kalitede ve sertifikalı olarak Balıkesir'de üretildiğine dikkat çekti.

Altın; “Balıkesir Bölge Birliği'nde ortaklarımıza sözleşmeli ekim yaptırıp ürünlerini de ortak ürünlerini değerlendirme kapsamında alıyoruz. Ürünlerimizin, Salur tesislerimizdeki makinalarımızda iştirakimiz TAREKS tarafından işleme tabi tutulması neticesinde de birinci sınıf, kaliteli ve sertifikalı hububat tohumu elde ediyoruz. Biz yerli tohumda hem kendi tohumumuzu üretmenin ve tüketmenin gayreti içindeyiz hem de ortaklarımızın ürünlerini değerlendirerek çiftçimize ve ülkemize döngü sağlıyoruz ve kazandırıyoruz. Bu yıl Glosa (Tareks), Flamura (Tareks), Pehlivan, Basribey 95, Katea1, Kaşifbey 95 gibi buğday tohumluklarımız sertifikalı olarak birinci kalitede tohum olarak işlenmeye başlandı. Üreticimiz güvenle kaliteli tohumluklarımızı kullanabilirler." dedi.

Balıkesir Bölge Birliği'nin Manyas'ta bulunan hububat tohumu üretme tesisi, Güney Marmara Ajansından % 50 hibe destekli modern tesis olarak kurulmuş olup, tesis birinci kalitede sertifikalı olarak saatte 5 ton buğday, 4 ton arpa tohumu üretebilmektedir.