Elazığ İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü toplantı salonunda yapılan toplantıya, süt işleme tesisleri, süt üreticileri birliği, market yetkilileri ve hayvan sahipleri katıldı.

Toplantıda söz alan Gıda ve Yem Şube Müdürü Cemal Çetinkaya, “Tebliğ yayınlandıktan sonra İl Müdürlüğümüzce 5 kişilik bir komisyon kurarak, çiğ süt eylem planını hayata geçirdik. Görsel ve yazılı basın vasıtasıyla da hedef kitlemize 'Çiğ Sütün Arzına Dair Tebliği' anlatılacaktır. Ayrıca il dışı teknik geziler düzenlenerek, ambalajlama ve etiketleme konusunda uygulama birliği sağlamak adına çalışmalar yapılacaktır. Tüketiciye satılacak olan çiğ sütler, hastalıktan ari, sağlık sertifikasına sahip işletmelerden elde edilecek ve otomatik satış makinaları aracılığıyla veya hazır ambalajlı olarak satılacaktır. Hastalıktan ari olmayan işletmelerin çiğ süt satışına izin verilmeyecektir" dedi.

Toplantı Veteriner hekim Dr. Pınar Şeker'in “Çiğ Sütün Arzına Dair Tebliği" hakkındaki sunumu ve katılımcıların sorularının cevaplanması ile son buldu.

TARIMDAN HABER