Et ve Süt Kurumu, süt regülasyonu kapsamında üreticiden aldığı sütün karşılığında ürettiği süt tozunu ilk kez iç piyasaya satacak. Süt tozu firmalara bugüne kadar ihraç amaçlı satılıyordu. ESK, 6 Ekim'de yapılacak ihale ile yağsız süt tozu satışı yapacak. Konuyla ilgili yapılan ihale duyurusunda bir konu dikkat çekti. Buna göre 6 Ekim'de yapılacak ihalede 5 milyon 468 bin 427 kg yağsız süt tozu satılacak. Yağsız süt tozu satışlarında yurt dışına ihraç şartı aranmayacak. Firmalar aldıkları bu süttozunu iç piyasadaki ürünlerinde de kullanabilecekler.

Bilindiği üzere geçtiğimiz günlerde Ulusal Süt Konseyi'nde sanayicilerin böyle bir talebi olmuştu. Süt arzının düştüğünü gerekçe gösteren sanayiciler, 'süt regülasyonu' kapsamında üreticiden alınan sütlerden üretilen süt tozunu iç piyasada da kullanmak istemişlerdi. Bakanlık yetkilileri de sanayicinin bu talebine sıcak bakmıştı.

Süt fiyatlarının düşmemesi için alınan sütlerden yapılan süt tozunun tekrar iç piyasaya verilecek olması bir çelişki olarak görülürken, ihalede oluşacak fiyat ise önem taşıyor.


Yağsız Süt Tozu Satışı İhale Duyurusu için TIKLAYIN