Buğday hasadında üzen gelişme: O ilde kalite yüzde 30 düştü Buğday hasadında üzen gelişme: O ilde kalite yüzde 30 düştü

Semizotunun faydaları saymakla bitmez. Semizotu özellikle salatalarda çok tüketilir. Omega 3 bakımından çok değerli. Demir, kalsiyum, potasyum, C, A, E, B1, B2, B6 vitamini başta olmak üzere pek çok vitamin ve mineralin kaynağıdır. Kalori bakımından da oldukça düşük olması nedeniyle diyet listelerinin vazgeçilmez bitkisidir.

SEMİZOTUNU BALKONDA YETİŞTİRME TEKNİKLERİ

Semizotunun faydaları bitmek bilmediği için son zamanlarda insanlar balkonlarda yetiştirerek, taze taze tüketmeye başladılar.

BİR SAKSI VE BİRAZ TOPRAK SEMİZOTU İÇİN YETERLİ

Semizotu için balkonunuzda bir saksı bulunması yeterli. Saksınızı killi yada kumlu toprak ile üstten 4 parmak kalacak şekilde doldurun. Tohumları tuz döker gibi belli aralıklarla serpiştirin. Daha sonra üzerine yaklaşık 2 parmak kadar daha toprak atın ve toprağı elinizle hafif bir şekilde sıkıştırın. Ardından ilk can suyunu verin. Yaklaşık 15 gün yağmurlama sulama tekniği ile günlük sulayın. Zaten bu süre içinde tohumların filizlendiğini göreceksiniz. Yaklaşık 30 gün içerisinde de hasat edilme aşamasına gelecektir.  

Semizotu yazın ekilip, gelişimini sürdürdüğü için sürekli suya ihtiyacı olan bir besindir. O yüzden özellikle ortamın sıcak olduğu zamanlarda günlük olarak su verilmesi çok önemlidir.