ÖZEL HABER / Tarım Kredi Kooperatifleri'nde 3 yıldır yaşanan büyük hukuk skandalı, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığının kararı ile yeni bir boyut kazandı. Bugüne kadar konuyla ilgili yapılan haberlere belli mahkemeler üzerinden aldırılan toplum erişim engeli kararı getirilerek, hukuk skandalının üstü örtülmeye çalışılırken, Tarım ve Orman Bakanlığı da yapılan inceleme sonuçlarını rafa kaldırarak Fahrettin Poyraz’ı koruma altına almıştı. Ancak Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nın, Fahrettin Poyraz’ın hukuksuz atanmasını konu alan haberlerle ilgili kamu yararı bulunduğunu belirterek, kamu davası açılması talebiyle yapılan suç duyurularını reddetmesi, Tarımdan Haber’in bu konudaki haklılığını ortaya koyarken, çiftçi kuruluşundaki hukuksuzluk da bizzat Savcılık tarafından belgelenmiş oldu. 

YAPILACAK BİR İNCELEMEDE POYRAZ'IN BÜTÜN ALDIKLARININ İADESİ GÜNDEME GELEBİLİR! 

Savcılığın bu kararı ile Tarım Kredi Kooperatiflerinde Fahrettin Poyraz’ın hukuksuz görev yapmasının üstü artık örtülemeyecek bir duruma gelirken, yapılacak en ufak bir incelemede Fahrettin Poyraz’ın bugüne kadar aldığı maaş, ikramiye, teşvik primleri ile huzur hakkı ücretlerinin iadesi gündeme gelecek. Poyraz’ın 3 yıl boyunca aldığı bütün kararlar tartışmalı bir hal alırken, Türkiye’nin en önemli çiftçi kuruluşunun böylesine bir hukuksuzluğun içine sürüklenmesi yaşanan skandalı gözler önüne seriyor. 

ERİŞİM ENGELİ KARARLARININ HUKUKSUZLUĞU DA SAVCILIK TARAFINDAN BELGELENDİ 

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığının, hukuksuz genel müdürle ilgili yapılan haberlerde kamu yararı bulunduğu gerekçesiyle Fahrettin Poyraz’ın suç duyurusunu reddetmesi, akıllara daha önce belli hakimlikler üzerinden aldırılan toplu erişim engeli kararlarını getirdi. Bilindiği üzere Tarım Kredi Kooperatiflerinin başvurusu üzerine belli hakimlikler üzerinden aldırılan erişim engeli kararları ile Tarımdan Haber’de yayınlanan tam 137 habere birden erişim engeli getirilmişti. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığın verdiği bu son kararla söz konusu erişim engeli kararlarının da hukuksuzluğu belgelenmiş oldu. 

HUKUKSUZ ERİŞİM ENGELİ KARARLARININ DA ARKASINA SAKLANAMAYACAK! 

Diğer yandan Fahrettin Poyraz, belli hakimlikler üzerinden aldırılan hukuksuz erişim engeli kararlarını gerekçe göstererek, kendisinin hukuksuz atanmasıyla ilgili haberlere karşı açtığı davaları kazandığını ileri sürmüştü. Savcılığın bu kararı ile Fahrettin Poyraz’ın bu gerekçelerinin de artık bir geçerliliği kalmadı.