Yapılan etkinliğe Sarıcakaya Kaymakamı Hasan Çakır, Sarıcakaya Belediye Başkanı Hüseyin Çam, Eskişehir İl Tarım ve Orman Müdürlüğü Bitkisel Üretim ve Bitki Sağlığı Şube Müdürü Nizamettin Çetiner, İlçe Tarım Müdürü Haydar İpek, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Yazar, Ziraat Odası Başkanı Nevzat Aldemir, Sarıcakaya İğdir Mayıslar Kapıkaya Tarımsal Kalkınma Kooperatifi Başkanı Gülfer Yıldız ve Sarıcakaya Çok Programlı Anadolu Lisesi Tarım Sınıfı öğrencileri katılım sağladı.

Sarıcakaya'da tarımsal kalkınmayı desteklemek amacıyla gerçekleştirilen proje kapsamında, 13 bin 200 adet çilek fidesi topraksız tarım ortamında su kültürü tekniği ile yetiştirilecek. Topraksız tarım ortamında su kültürü tekniği ile yetiştirilecek çilekler, modern tarım uygulamalarıyla sağlıklı ve yüksek verimli bir şekilde üretilecek.

Proje, bölgedeki tarımsal üretimin artırılmasına yönelik önemli bir adım olarak değerlendirilmekte; gelecekte daha fazla tarım alanında benzer projelerin uygulanarak, bölge ekonomisine olumlu katkılar sunması ve sürdürülebilir tarımsal kalkınmaya katkı sağlanması hedeflenmektedir.

Çiftçi yüzde 75 hibe destekli tohum desteğinden yararlandı 33 milyon lira gelir elde etti!  Çiftçi yüzde 75 hibe destekli tohum desteğinden yararlandı 33 milyon lira gelir elde etti! 

Sarıcakaya İlçesi Mayıslar Mahallesinde Bakanlığımıza tahsisli 18 dekar arazide kurulu eğitim merkezi İl Tarım ve Orman Müdürlüğümüz, Japon Büyükelçiliği, Sarıcakaya Kaymakamlığı, Sarıcakaya Belediyesi ve Sarıcakaya Tarım ve Orman İlçe Müdürlüğü İşbirliği ile  tesis edilmiştir. Proje Tesis Maliyeti Japon Büyükelçiliğince karşılanmış, arazi tahsisi, bina ve fide temini İl Müdürlüğümüzce sağlanmıştır. Proje kapsamında kadın çiftçilerimize destek mahiyetinde 1.600 m² uygulama serası ve eğitim binası yapılmıştır. Söz konusu tesiste İl ve İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğümüzce kadın çiftçilerimize yönelik teorik ve uygulamalı tarımsal üretim eğitimleri verilmektedir.