Eskişehir İl Tarım ve Orman Müdürü Ender Muhammed Gümüş yaptığı açıklamada: “Sertifikalı Tohum Kullanım Desteği kapsamında 5.325 üreticimize 26 Milyon 823 Bin 914 TL destekleme ödemesini yapmaya başladık.

Haftalık dilimler halinde ödenen desteklemeler kapsamında her hafta en az bir destekleme kaleminden çiftçilerimize destekleme ödemesi yapacağız. Sertifikalı Tohum Kullanım Desteği çiftçilerimizin hesaplarına aktarılmaya başlandı.

Önümüzdeki haftalarda da diğer destekleme ödemeleri çiftçilerimize ödenecek. 

Ayrıca şunu da belirtmek isterim ki bu yıl mahsulümüz çok bol ve bereketli oldu. Makine-ekipman anlamında tarımda sanayi ürünlerinin veya mekanizasyon anlamında da daha yüksek teknoloji kullanımına devam ediyoruz. Bu anlamda İl Müdürlüğümüzce, Bakanlığımız destekleri kapsamında kırsal kalkınma yatırımlarıyla çiftçilerimize makine-ekipmanda ve sulama yatırımlarında % 50 hibe desteği sağlıyoruz.

Tarım, hayvancılık ve gıda bölümlerinden mezun olmuş lise, yüksekokul veya üniversite mezunlarımıza kişi başı 250 bin liraya kadar hibe desteği sağlıyoruz. Şu ana kadar 2.800 projemiz oldu. Bizim bu projelerimize de % 50 hibe desteğiyle 193 Milyon TL nakit ödeme desteği sağladık.

Bunun dışında çiftçilerimize toplamda 3 Buçuk Milyar TL'lik hibe desteğimiz oldu. Bunun yanında tarım arazilerimizin, atıl arazilerimizin tarıma kazandırılması kapsamında da sadece son iki yılda uygulamış olduğumuz projelerle doğrudan çiftçimize hibe şeklinde tohum, fide, fidan verdik. Böylece 120 bin dönüm arazimizi tarıma kazandırmış olduk. 

Eskişehir'de 143 pojeye bireysel sulama hibe desteği verildi!  Eskişehir'de 143 pojeye bireysel sulama hibe desteği verildi! 

Devletimiz her zaman çiftçisinin yanındadır. Sertifikalı Tohum Kullanım Desteği kapsamında 5.325 üreticimize yapılan 26 Milyon 823 Bin 914 Liralık ödeme çiftçilerimize hayırlı bereketli olsun” dedi.