TZOB buğdayın kilogram maliyetini hesapladı: 10,87 TL! TZOB buğdayın kilogram maliyetini hesapladı: 10,87 TL!

2018 yılında Çorum Şeker Fabrikasını satın alan Safi Holding’e çiftçiden pancar tepkisi! Pancarlar 90 gündür tarlada bekletiliyor!

CHP Çorum Milletvekili Mehmet Tahtasız, Çorum’un Alaca İlçesi Kızıllı Köyü’ndeki şeker pancarı üreticileriyle bir araya gelerek sorunlarını dinledi.

Tahtasız, “Safi Holding çiftçilerimize bir üretim kotası veriyor. Çiftçimiz aslında o kotayı tutturuyor. Ama Safi Şeker’in talimatı ile söktüğü şeker pancarını Safi Şeker tarladan bir hafta içerisinde almayınca ve 90 günü bulan sürelerde bekletince tarladaki pancar çürüyor, fire veriyor. Sonra da bunun cezasını çiftçiye kesiyor. Kimse de buna dur demiyor” tepkisinde bulundu. 

SAFİ HOLDİNG YÖNETİCİLERİ AÇIKLAMA YAPTI! AÇIKLAMADA TARLADA ÇÜRÜYEN PANCAR YIĞINLARI GÖRMEZDEN GELİNDİ!

Safi Holding’e ait Çorum Şeker Fabrikası yöneticileri, konuyla ilgili bir açıklama yaptı. Açıklamada, tarlalarda 90 gündür bekletilen pancar yığınları ile ilgili bir değerlendirme yapılmazken, sadece bazı pancar değerleri verilerek, çiftçinin yanında olduklarını iddia etmeleri dikkat çekti.

Fabrika yönetiminin yaptığı açıklamada şunlar kaydedildi: “Çorum Valiliğimize müracaatta bulunan üreticimiz, 2023 yılında 400 ton üretim taahhüdünde bulunmuş olup, 209 ton pancar teslim etmiştir. Fire ortalaması 7,23 ve polarizasyon değeri de 20,27’dir. Görüldüğü üzere değerler mükemmel olarak tabir edilen seviyededir. Beklemiş ve bozulmuş pancarda böylesi değerler mümkün değildir. Dolayısıyla konu izahtan varestedir” denildi.