Tareks Hayvancılık Genel Müdürü Adem Tatlı, 17 Kasım’da yaptığımız ve hayvancılık sektöründe büyük yankı bulan; Bosna Hersek’ten ithal edilen kemiksiz ette 70 Cent’lik vurgun başlıklı haberimizle ilgili olarak, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına iki ayrı suç duyurusunda bulunduğu ortaya çıktı. 

YETİŞTİRİCİLERİN GÖNDERDİĞİ FATURANIN YAYINLANMASINDAN RAHATSIZ OLDULAR 

Tatlı’nın suç duyurusunu, haberde kullanılan ithal etle ilgili faturayı gerekçe göstererek, şirket bilgilerini yasa dışı yollarla temin etme ve bu bilgileri basın yoluyla kamuoyuna ifşa etme, şirket yöneticileri hakkında iftira ve hakaret suçlarından dolayı kamu dava açılması talebiyle yapılması dikkat çekti.

70 CENTLİK VURGUNLA İLGİLİ KAMUOYUNA AÇIKLAMA YAPAMADILAR

Adem Tatlı’nın haberde gündeme gelen ve Bosna Hersek’ten yapılan et ithalatında Türkiye’nin aleyhine 70 Cent artmasına neden olan uygulama ile ilgili kamuoyuna hiçbir açıklama yapmadan, haberde yayınlanan ve yetiştiriciler tarafından Tarımdan Haber’e gönderilen faturayı gerekçe göstererek, Tarımdan Haber aleyhine suç duyurusunda bulunması dikkat çekti. 

PENSİLVANYA’DA FETÖ ELEBAŞI FETHULLAH GÜLEN’LE POZ VEREN ADEM TATLI’DAN FETÖ TAKTİĞİ SUÇLAMASI!

Diğer yandan Adem Tatlı’nın suç duyurusunda Tarımdan Haber’i FETÖ taktiği ile haber yapmakla suçlaması da trajikomik bulundu. Geçmişte milletvekili olduğu dönemde Ak Parti milletvekilleriyle birlikte Pensilvanya’da FETÖ elebaşısı Fetullah Gülen’i ziyaret ederek, poz veren Tatlı’nın gelinen noktada kamuyu ilgilendiren ve Türkiye’nin Bosna Hersek’ten yaptığı et ithalatını 70 Cent artmasına neden olan uygulamayla ilgili yaptığımız haberden dolayı Tarımdan Haber hakkında bulunduğu suç duyurusunda böyle ağır bir ithamda bulunması ilginç bulundu. 

70 CENTLİK VURGUNUN CEVABI VERİLEMEZKEN YARGI BASKI ALTINA ALINMAYA ÇALIŞILIYOR!

Adem Tatlı, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına yaptığı iki ayrı suç duyurusunda geçen ifade aynen şöyle: “Haberciliği (!) yönetici görevden almak veya yönetici göreve getirmek amacıyla yapan, bu şekilde maddi menfaat temin eden, yıldırma ve sindirme politikaları ile geçmişte ülkemize ve milletimize ihanet eden bir kısım odakların taktiklerini hatırlatan bu ve benzeri haberlerin hukuk düzeni tarafından korunmaması gerekmektedir” 

70 CENTLİK VURGUNUN ORTAYA ÇIKMASINDAN RAHATSIZ OLDULAR!

Sözde Bosna Hersekli üreticileri desteklemek için yapılan ithalatta sözleşmeli üretim modelinin uygulanacağı iddia edilirken, sözleşmeli üretim modeli hayata geçirilmediği gibi Türkiye’nin yaptığı kemiksiz et ithalatının maliyeti de kiloda 70 Cent birden artmıştı. Bosna Hersek’ten 2019 yılından önce şirketler üzerinden 4.5 Euro’dan ithal edilen kemiksiz et, Tareks Hayvancılık’ın devreye girmesiyle birlikte 5.20 Euro’ya çıkmıştı. Tareks Hayvancılık Genel Müdürü Adem Tatlı’nın bu skandalın ortaya çıkmasından rahatsız olması ve yargıyı da baskı altına almak için Tarımdan Haber hakkında FETÖ taktiği haber yapmakla suçlaması tam bir trajikomik bulundu.