Pancar Ekicileri Kooperatifleri Birliği’nin (PANKOBİRLİK) pandemi nedeniyle geçtiğimiz yıl yapılamayan 48. Olağan Mali Genel Kurulu ile 49. Olağan Seçimli Genel Kurulu, Birliğin Ankara’daki merkez binasında gerçekleştirildi. Genel Kurula 31 Pancar Ekicileri Kooperatifi’nin Yönetim Kurulu üyeleri ile Türk Şeker’i temsilen Dr. Erkan İçöz katıldı. 

Genel Kurul’da gündem maddelerinin okunmasının ardından Divan teşekkül ettirildi ve Balıkesir Pancar Ekicileri Kooperatifi Başkanı Hasan Karahasan oybirliği ile Divan Başkanlığı’na seçildi. 21 yıldır Pankobirlik Yönetim Kurulu Başkanlığını yürüten Recep Konuk, Konya Pancar Ekicileri Kooperatifi Başkanlığı’nın ardından PANKOBİRLİK’teki görevini de devretti.

DİREKSİYONDAN AYRILIYORUM AMA AYNI ARABANIN İÇİNDEYİM

Pankobirlik Yönetim Kurulu Başkanı Recep Konuk “21 yılın ardından bir tazelenmeye, budanmaya ihtiyacımız vardı. 21 yılın sonunda ben direksiyondan ayrılıyorum, ama yine aynı arabadayım. Sadece arabanın içinde oturacağım koltuk değişiyor ” dedi.

SEÇİMLERE TEK LİSTE HALİNDE GİDİLDİ 

Türkşeker’le birlikte 32 ortağın tam katılımı ile gerçekleştirilen Genel Kurulda seçimlere tek liste ile girildi.

Genel kurulda, Yönetim Kurulu Asil Üyeliklerine 4 yıl süreyle, Konya Pancar Ekicileri Kooperatifi Başkanı Ramazan Erkoyuncu, Alpullu Pancar Ekicileri Kooperatifi Başkanı Ramis Özgen, Amasya Pancar Ekicileri Kooperatifi Başkanı Mustafa Saatcı, Yozgat Pancar Ekicileri Kooperatifi Başkanı Kürşat Arslan, Erciş Pancar Ekicileri Kooperatifi Başkanı Faruk Ünal,  Samsun Pancar Ekicileri Kooperatifi Başkanı Osman Yıldırım, Uşak Pancar Ekicileri Kooperatifi Başkanı Zafer Arpacı, Balıkesir-Bursa Pancar Ekicileri Kooperatifi Üyesi Ramazan Ülker, Akşehir-Ilgın Pancar Ekicileri Kooperatifi Başkanı Yusuf Yazır, Kütahya Pancar Ekicileri Kooperatifi Başkanı Ahmet Genç, Adapazarı Pancar Ekicileri Kooperatifi Başkanı Sebahattin Karasakal seçilirken,

Denetim Kurulu Asil Üyeliklerine ise Kırşehir Pancar Ekicileri Kooperatifi Başkanı Muzaffer Tekeli, Çorum Pancar Ekicileri Kooperatifi Başkanı Ahmet Pehlivan, Afyon Pancar Ekicileri Kooperatifi Yönetim Kurulu Üyesi Şükrü Balık, Sivas Pancar Ekicileri Kooperatifi Başkanı Naim Polat, Burdur-Isparta Pancar Ekicileri Kooperatifi Başkanı Yılmaz Gürcan seçildi.

Yapılan seçimlerin adından genel kurula bir teşekkür konuşması yapan Konya Pancar Ekicileri Kooperatifi Başkanı Ramazan Erkoyuncu genel kuruldaki birlik ve beraberlik ortamına teşekkür ederek başladığı konuşmasında “seçime tek liste gidilmesinde emeği, katkısı olan Elbistan Pancar Ekicileri Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Tuncay Aslan’a teşekkür ederim. Bizim gibi kurumlarda esas olan, öncelikli olan adalet ve temsil noktasında eşitliktir.

BİZİ UYARMAZSANIZ VEBAL SİZİN 

Bu kurumda Türkşeker ile birlikte 32 kooperatifimiz yönetimde temsil edilsin edilmesin herkes ev sahibidir. Bunu seçilenlerin söylediği gibi popülist bir ifade olarak kullanmıyorum, bunu yürekten söylüyorum. Hepimizin bu kurumun işler ile ilgili ortak emeği ortak gayreti gerekiyor. Bizim yönetim kurulu olarak birinci önceliğimiz bu birliği adaletle ve herkese eşit hizmet götürerek sağlamak, muhafaza etmek olacak. Bizim görevimiz işimizi iyi yapmak. Ama size de bir görev düşüyor, düzensiz ve savurgan bir şekilde yönetirsek bizi uyarmak sizin göreviniz, uyarmazsanız vebali sizin üstünüzedir.

Tekraren ve tüm samimiyetimle söylemek istiyorum, herkes bu evin sahibi, bu ev herkese aittir. Birlikten kuvvet doğar, beraber bu işi hep birlikte yönetelim diyerek bana güvenen 31 kooperatifimize ve tüm arkadaşlarıma çok teşekkür ediyorum. Sizi mahcup etmemek için elimden geleni tüm samimiyetimle yapacağım, çok çalışacağım ve kurumumuzu inşallah elbirliği ile daha yukarılara taşıtacağız” dedi.

Seçimlerin tamamlanmasının ardından gerçekleştirilen ilk yönetim kurulu toplantısında PANKOBİRLİK Yönetim Kurulu Başkanlığı görevine Konya Pancar Ekicileri Kooperatifi Başkanı Ramazan Erkoyuncu seçilirken, Yönetim Kurulu Başkan Vekilliğine Alpullu Pancar Ekicileri Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Ramis Özgen seçildi.