Konuyla ilgili olarak yazılı bir açıklama yapan Türkiye Süt Üreticileri Merkez Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Tevfik Keskin, şunları kaydetti:

“Yaşanan ekonomik sıkıntılara rağmen üretmeye devam eden ve devletimizin yanında olan ülkemizin her köşesinde üstün emekler ve zahmetlerle üretmeye çalışan, zorluklarla mücadele eden ve zorlu koşullara rağmen ayakta durmaya çalışan süt üreticilerimize ve süt üretici birliklerimize öncelikle teşekkürlerimi sunuyorum.

Sütün yazı kışı yoktur, süt ,düğün cenaze bilmez, süt beklemez, süt tatile girmez, süt sağımdan kısa süre içerisinde soğutularak sanayiye aktarılması gerekmektedir. Süt hayvancılığı zor meşakkatli bir sektördür. Önemli bir besin kaynağını üreten üreticilerimizin beklentisi emeklerinin karşılığını almak ve sürdürülebilir hayvancılık yaparak üretmeye devam etmek, evini, köyünü, memleketini terk etmeden, refah içerisinde yaşamını sürdürmektir.

Sürdürülebilir üretim ve sektörün istikrarlı devamlılığı için üretim yapanın zarar etmesi engellenmeli ve desteklenmesi gerekliliğini her zaman savunmuşuzdur. Üretici Örgütlerinin ve süt üreticilerinin ayakta kalabilmesi ürettikleri ürünleri değer fiyatından satabilmeleri, üretim yapmalarına katkı vermek Merkez Birliği olarak üreticilerimizin menfaatlerini ve haklarını her zaman korumaya çalıştığımızı ve daima çalışacağımızı bilgilerinize sunarız.

Biz üretici grubu olarak sorunlarla mücadele ederken, mevsimsel arz fazlalığının olduğu bu bahar aylarında bizlere her türlü desteği veren; Soğutulmuş çiğ süt referans fiyatının 2,00 TL olarak belirlemesinde vermiş olduğu destek ve katkılarından dolayı, ayrıca konuyu kamuoyuna bizzat deklare ederek sektörümüze gösterdiği önem için Tarım ve Orman Bakanımız Sayın Dr. Bekir Pakdemirli ve değerli çalışma ekibine Merkez Birliğimiz ve temsilcisi olduğumuz tüm süt üreticilerimiz adına teşekkürlerimizi sunuyorum.

“Vakit Üretme Vakti” sloganımızla Süt sektörünü rahatlatacak, sorunların aşılmasına katkı sağlayacak bu önemli yeni fiyat kararının tüm sektörümüze ve süt üreticilerimize hayırlı olmasını diliyorum”

TARIMDANHABER