Dağıtım töreni Osmaniye Valisi Sayın Dr. Erdinç Yılmaz, Ak Parti İl Başkanı Adnan Bayram MHP İl Başkanı Yusuf Çomu, İl Tarım ve Orman Müdürü Erdem Kolabaş, Osmaniye Ticaret Borsası Başkanı Sait Çenet, Ziraat Odası Başkan vekili Berat Karaboran, Bitkisel Üretim ve Bitki Sağlığı Şube Müdürü Mehmet Poyrazoğlu, Take Proje Koordinatörü Ziraat Mühendisi Seda Kal ve çiftçilerin katılımıyla gerçekleştirildi.

500 ÇİFTÇİYE 2825 KG AYÇİÇEĞİ TOHUMU DAĞITILDI!

Tarım ve Orman Bakanlığı Bitkisel Üretim Genel Müdürlüğünce hazırlanan (TAKEP)Tarım Arazilerinin Kullanımının Etkinleştirilmesi Projesi kapsamında Osmaniye'de 2024 yılı tarımsal üretimi için İl Müdürlüğünce projeler hazırlanarak %75'i Bakanlık %25'i çiftçi katkılı 500 çiftçiye 2825 kg olmak üzere 250 torba ayçiçeği tohumu dağıtılacak.

6 BİN DEKARA EKİLECEK

Bu dağıtılacak tohum ile yaklaşık 6.000 dekar alana ayçiçeği ekilecek. Bu kapsamda toplam 1.575.000 TL olan proje tutarının % 75'i olan 1.181.250 TL Bakanlıt tarafından ödenecek. Dağıtım ağırlıklı olarak Merkez ilçe, Kadirli ve Düziçi’nde yapılacak.

Çiftçiye yüzde 70 hibeli çadır ahır desteği! Çiftçiye yüzde 70 hibeli çadır ahır desteği!

ÇİFTÇİYE DAĞITILAN AYÇİÇEĞİ TOHUMUNUN ÖZELLİKLERİ!

Dağıtılacak ayçiçeği tohumu LG 50.480 hibrit ayçiçeği tohumu olup, çeşit olarak göre erkencidir. Çeşidin toprak seçiciliği bulunmamakta, kuraklığa, hastalıklara ve yatmaya dayanıklıdır. Tablasının eğik olması nedeniyle güneş yanıklığı ve kuş zararına karşı avantaj sağlamaktadır. Böylece ayçiçeği üretiminde yaşanan sıkıntıların önüne geçilmesi amaçlanıyor.

Dağıtım töreninin sonunda Osmaniye Valisi Dr. Erdinç Yılmaz ve İl Müdürü Erdem Kolabaş dağıtılan ayçiçeği tohumlarının çiftçilere hayırlı ve bereketli olmasını temenni ettiler.