Osmaniye Tarım ve Orman Müdürü Mustafa İLMEÇ, Vali Dr. Erdinç Yılmaz ile birlikte, Kadirli ilçesinde yer alan Sucak Tarım işletmesinde gerçekleştirilen Erken Kayısı Hasadı'na katıldı. İyi tarım uygulamalarının yapıldığı bahçede yapılan hasat sonrasında, biyoteknik mücadele için kullanılan akdeniz meyve sineği tuzağı ve kitlesel yakalama tuzağı dağıtımı gerçekleştirildi.

Osmaniye'deki iyi tarım uygulamaları yapılan bahçelerde üreticilere de akdeniz meyve sineği ve kitlesel yakalama tuzağı dağıtımı yapıldı. İyi tarım uygulamaları yapan 7 üreticiye, 200 dönüm alanda kullanılabilecek 1200 adet tuğla teslim edildi.

Osmaniye'de 500 çiftçiye yüzde 75 hibeli 250 torba ayçiçeği tohumu dağıtıldı! Osmaniye'de 500 çiftçiye yüzde 75 hibeli 250 torba ayçiçeği tohumu dağıtıldı!

Biyoteknik mücadele tekniklerinin önemine vurgu yapan İl Müdürü Mustafa İLMEÇ, üreticilere desteklerinin süreceğini ve daha fazla ürün çeşidi için çalışmalarının devam edeceğini belirtti. Bu girişimle, tarım sektöründe yaşanan zorluklar azaltılmış ve üreticilerin verimliliği artırılmış oldu.