Kastamonu'da Karaçomak Baraj Havzasında bulunan köylerde üretim yapan siyez üreticilerine organik gübre desteği verileceği açıklandı. 

Arıcıların konteyner alımına yüzde 70 hibe desteği verilecek! Arıcıların konteyner alımına yüzde 70 hibe desteği verilecek!

Kastamonu Tarım ve Orman İl Müdürlüğü tarafından konuyla ilgili yapılan açıklamada, 'Organik Tarımın Yaygınlaştırılması ve Kontrolü Projesi' kapsamında organik siyez yetiştiriciliği yapan üreticilere sertifika ve organik gübre desteği sağlanacağı belirtildi. 

ORGANİK GÜBRE DESTEĞİ İÇİN BUGÜN SON GÜN

Konuyla ilgili yapılan açıklamada şunlar kaydedildi: "Kastamonu İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından uygulanmakta olan “Organik Tarımın Yaygınlaştırılması ve Kontrolü Projesi" kapsamında, Organik Siyez Yetiştiriciliği yapan üreticilere sertifika ve organik gübre desteği sağlanacaktır. Projeden Kastamonu Karaçomak Baraj Havzasında bulunan köylerde üretim yapan siyez üreticileri yararlanabilecektir.

Üreticilerimizin Başvuruda bulunmak ve daha geniş bilgi almak için 02.06.2023 tarihi mesai bitimine kadar Kastamonu İl Tarım ve Orman Müdürlüğüne başvurmaları gerekmektedir.