Dünya Bankası tarafından desteklenen "Türkiye Dayanıklı Peyzaj Entegrasyonu Projesi" (TULIP), Tarım ve Orman Bakanlığı koordinasyonunda Ordu, Tokat, Sivas, Yozgat ve Çorum illerinde uygulanıyordı. Proje kapsamında Ordu ilide eklendi. Ordu "Bolaman Çayı Havzası" proje uygulama sahası olarak belirlendi. Tarım ve Orman Müdürü Kemal Yılmaz, '' Proje sayesinde ilimizde tarım başta olmak üzere birçok alanda ekonomik gelişmeye, doğal kaynakların korunmasına, turizme ve istihdama katkı sağlanacak''dedi.

bolaman havza kapak

Yüzde 50 tarım ekipman desteğinde sık sorulan sorular! Süt sağım, yem karma, ilaçlama, çapa makinesi başvuru ve şartları Yüzde 50 tarım ekipman desteğinde sık sorulan sorular! Süt sağım, yem karma, ilaçlama, çapa makinesi başvuru ve şartları

Ordu "Bolaman Çayı Havzası" proje uygulama sahası olarak belirlendi

Proje kapsamında Bolaman Çayı Havzası'nda 12 ilçeye bağlı 243 mahallede çeşitli hibe faaliyetleri yürütüldüğünü belirten Yılmaz, 2022 yılında 177 üreticiye 44 bin kovan için varroa ilacı dağıtımı gerçekleştirdiklerini ifade etti. Proje süresince arı hastalık ve zararlıları ile mücadele, seracılık, mantar yetiştiriciliği, süt sığırcılığı, koyunculuk, kivi yetiştiriciliği, Trabzon hurması yetiştiriciliği, fındık bahçelerinde cep teras kurulması ve arı sütü üretimi gibi 11 farklı konuda üreticilere hibe desteği sağlanacağını söyleyen Yılmaz, 2023 yılında ilk etapta 9 konuda hibe desteği verileceğini belirtti.

Ulaşım ve istihdama kadar birçok alanı kapsayan çok yönlü ve uzun soluklu bir proje

Konu hakkında açıklamalarda bulunan Tarım ve Orman  Müdürü Kemal YILMAZ; “Bolaman Havzası Projesi,  ilimiz için başta tarım olmak üzere ekonomik gelişmeye, havza içerisindeki doğal kaynakların korunmasına, turizmden, ulaşım ve istihdama kadar birçok alanı kapsayan çok yönlü ve uzun soluklu bir projedir.  Uygulanan Proje kapsamında ilimiz Bolaman Çayı Havzası'nda bulunan 12 ilçemize (Aybastı, Çamaş, Çatalpınar, Fatsa, Gölköy, Gürgentepe, Kabataş, Korgan, Kumru, Mesudiye, Perşembe ve Ulubey) bağlı 243 mahallede çeşitli hibe faaliyetleri yürütülmektedir. 2022 yılında hayata geçirilen ve 7 yıl süresince devam edecek olan proje kapsamında ilk olarak hibe almaya hak kazanan 177 üreticimize 44 bin kovan için varroa ilacı dağıtımını gerçekleştirdik." dedi.

Başvurular ilçe tarım ve orman müdürlükleri aracılığıyla 26 Mayıs 2023 Cuma gününe kadar alınacak

Projenin havzanın doğal yapısının korunmasına ve bölgedeki insanlara yeni iş imkanları sağlamasına katkı sağlayacağını kaydeden Yılmaz, 26 Mayıs 2023 Cuma gününe kadar ilçe tarım ve orman müdürlüklerinden başvuru alınacağını sözlerine ekledi.