TMMOB Gıda Mühendisleri Odası, Kimya Mühendisleri Odası ve Ziraat Mühendisleri Odası, Bakanlığın, 'Gıda İşletmelerinin Kayıt ve Onay İşlemlerine Dair Yönetmelik'te yaptığı değişikliğe yönelik Danıştay'ın kararının uygulanmasını bekliyorlar.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'nın geçtiğimiz Ocak ayında 'Gıda İşletmelerinin Kayıt ve Onay İşlemlerine Dair Yönetmelik'te yaptığı değişiklikle gıda işletmelerinde zorunlu personel olarak çalışan mühendisler üzerinden gerçekleşen oda denetimi kaldırılmıştı.

TMMOB Gıda Mühendisleri Odası, Kimya Mühendisleri Odası ve Ziraat Mühendisleri Odası, güvenilir gıdaya erişimin temel bir insan hakkı olduğu gerekçesiyle bu değişikliği mahkemeye taşımıştı.

Oda'dan yapılan açıklamada, Danıştay 10. Dairesi'nin itirazlarını yerinde görerek, yürütmenin durdurulmasına karar verildiği bildirildi. Danıştay, kararında, 5996 sayılı kanuna atıfta bulunularak halkın gıda güvenliği için mühendisin ve odaların gıda işletmelerindeki varlığının kaçınılmaz olduğunun belirtildiğine dikkat çekildi.

Gıda Mühendisleri Odası, şimdi Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı`nı söz konusu kararın gereğini yerine getirmesini bekliyor.

TARIMDAN HABER