Tarım Kredi Kooperatifleri, TMO Genel Müdürlüğü ile ortak ürünlerinin değerlendirilmesi kapsamında birim kooperatiflerce ortaklardan alınan tarımsal ürünlerin TMO depolarında muhafaza edilmesi amacıyla 'İşbirliği Protokolü' imzaladı. Tarım Kredi Kooperatifleri açısından önemi günden güne artan ve tarımda sürdürülebilirliğe önemli katkısı olan ürün değerlendirme faaliyetlerine yönelik planlanan projeler ve çalışmalar Merkez Birliği Pazarlama Daire Başkanlığınca 2017 yılının başından itibaren hızla uygulamaya konuldu.

Bu çerçevede, birim kooperatiflerce ortaklardan borca karşılık veya bedeli nakit ödenmek suretiyle alınan arpa, buğday, mısır, çeltik gibi tarımsal ürünlerin TMO depolarında muhafaza edilmesi amacıyla Tarım Kredi Kooperatifleri ile TMO Genel Müdürlüğü arasında “İşbirliği Protokolü" imzalandı.

12 Haziran'da imzalanan protokol çerçevesinde ülke genelindeki birim kooperatifler, kendilerine ciro edilmek suretiyle gelirlerinde sürekliliğin sağlanabilmesi adına ortaklarından aldıkları tarımsal ürünleri TMO depolarına koyarak, piyasada uygun fiyat koşulları sağlanana kadar bekletebilecekler.

Ayrıca yapılan bu protokol ile ürün değerlendirme kapsamında; kooperatiflerin ürün depolama sıkıntısı ortadan kalkacak ve Tarım Kredi Kooperatifleri'nin çiftçiler lehine fiyat istikrarı sağlama hususunda eli güçlenirken TMO depolarında muhafaza edilen ürünler uygun piyasa şartları oluştuğunda kooperatiflerce hem TMO'ya hem de diğer alıcılara satılabilecektir.