Türkiye Tarım Kredi Kooperatifleri Rehberlik ve Teftiş Kurulu Başkanlığı, Kontrolörlere yönelik “Risk Esaslı Uygunluk Denetimi” eğitimi ve istişare toplantısı düzenledi.

Türkiye’nin dört bir yanından gelen Bölge Birliği Kontrolörlerin katılımı ile 2-5 Mayıs tarihleri arasında eğitim ve istişare toplantısı gerçekleştirildi. Toplantının açılış konuşmasını yapan Rehberlik ve Teftiş Kurulu Başkanı Murat Yılmaz “Tarım Kredi Kooperatifleri; kamu ve özel sektör dışında 3. sektör olarak anılan farklı bir kuruluştur. Bu sebeple denetim faaliyetlerimiz de bize özgü olarak yeniden gözden geçirilmeli ve güncellenmelidir. Önümüzdeki dönemde risk bazlı bir denetim anlayışı benimseyerek, bu kuruma daha faydalı işler ortaya çıkarmayı hedeflemeliyiz.” dedi.

Rehberlik ve Teftiş Kurulu Başkan Yardımcısı Tamer Yılmaz ve Ömer Gencay Ünlü tarafından gerçekleştirilen sunum ile devam eden ilk toplantı günü kontrolörlerin görüş, soru ve önerileri ile tamamlandı.

Toplantının ikinci ve üçüncü gününde Aile, Çalışma ve Hizmetler Bakanlığı İç Denetim Birimi Başkan Yardımcısı Ayfer Aksu tarafından uygulamalı “Risk Esaslı Uygunluk Denetimi” eğitimi verildi. Eğitim programında, kurum faaliyetlerinin geliştirilmesinde ve paydaş değerinin artırılmasında denetimin rolünün güçlendirilmesi, risk esaslı denetim metodolojisi ve denetim teknikleri hakkında bilgiler aktarılmış, atölye çalışmaları gerçekleştirildi.

Kapanış toplantısında ise; Kontrolör görüşleri de alınarak, Kooperatif düzeyinde Kontrolörler tarafından yürütülmesi planlanan risk bazlı modern uygunluk denetimi üzerinde mutabakat sağlandı.