Türkiye Tarım Kredi Kooperatifleri ile Gençlik ve Spor Bakanlığı Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu arasında öğrenci yurtlarının gıda temini hususunda işbirliği protokolü imzalandı. Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu (KYK) Genel Müdürü Sinan Aksu, Türkiye Tarım Kredi Kooperatifleri Genel Müdürü Fahrettin Poyraz ve kurum yetkililerinin katıldığı törenle imzalanan protokol ile yurtlarda kalan öğrenciler için yemek üretiminde gereken gıda maddeleri Türkiye Tarım Kredi Kooperatifleri tarafından temin edilecek.

GÜNDE 1 MİLYON ÖĞÜN YEMEK VERİYORUZ

Aksu, protokol imza töreni öncesinde yaptığı açıklamada “Kurumumuz bünyesinde kalan öğrencilerin ihtiyacına yönelik günde 1 milyon öğün yemek veriyoruz. İki kurum arasında imzalanan protokolle, yemekhanelerimizde üretilen yemek için ihtiyaç duyulan gıda maddelerini Tarım Kredi Kooperatiflerinden karşılayacağız. Bu protokol ile üreticiden hiçbir aracı olmadan direkt olarak öğrenciye kaliteli, sağlıklı ve uygun fiyatlı gıda ürünleri ulaştırılmış olacak” dedi.

Poyraz ise kurum olarak üreticiden tüketiciye aracı olmadan kaliteli ve sağlıklı gıda ulaştırmanın öncelikli hedefleri arasında olduğunu belirterek, “Daha önce TSK ve Ege Üniversitesi ile benzer işbirliği protokolleri yaptık. Böylece hem üretici ortaklarımızın ürünlerini değerlendiriyoruz, hem büyük miktarda gıda ihtiyacı olan kurumlarımıza aracısız uygun fiyatla hizmet sunuyoruz. Hem de vatandaşlarımıza bu yolla kaliteli ve sağlıklı gıda sunmuş oluyoruz. Bu işbirliğinin ileride yapılacak benzer çalışmalara örnek olması dilerim. Kurumlarımız, öğrencilerimiz ve çiftçilerimiz için hayırlı olsun” diye konuştu. Konuşmaların ardından Poyrazile Aksu işbirliği protokolünü imzaladı.