Kazım Çalışkan Kimdir?

Meslek hayatına Maliye Bakanlığı Gelirler Genel Müdürlüğü'nde memur olarak başladı. Daha sonra Hesap Uzmanları Kurulu Başkanlığı'nda Hesap Uzmanı olarak 12 yıl görev yaptı. Yurtdışından döndükten sonra Maliye Bakanlığı Gelir İdaresi Başkanlığı'na Daire Başkanı olarak atandı. Bu süre zarfında Sn. Maliye Bakanına vergisel konularda danışmanlık görevinde bulundu.

2005 – 2007 yılları arasında Özelleştirme İdaresi Başkan Yardımcılığı görevinde bulunmuş olup görevi süresince, kendisine bağlı Tekel A.Ş., Tekel Pazarlama A.Ş. , Tekel Sigara Üretim A.Ş., Et Balık Kurumu A.Ş. ve SEKA Yönetim Kurulu Başkanlıkları ile TEDAŞ Yönetim Kurulu üyeliği görevlerini de yürüttü.

2007-2009 yılları arasında Tütün ve Alkol Piyasası Düzenleme Kurumu Başkanı olarak görev yaptı. Kurumdan istifaen ayrıldıktan sonra TÜRK HAVA YOLLARI Genel Müdür Yardımcısı olarak 4 yıl süresince görev yapmış; aynı zamanda, THY AO'nun iştirakleri olan TGS Yer Hizmetleri A.Ş ve THY-OPET A.Ş. kuruluşunda aktif görev almış olup, ayrılıncaya kadar ilgili şirketlerin Yönetim Kurulu üyeliği görevinde bulundu.

Doğtaş Mobilya'nın sahibi de olan ve aynı zamanda Enerji, İnşaat ve Gıda sektörlerinde faaliyet gösteren Doğanlar Yatırım Holding'in ilk CEO'su ve İDM İlaç Dağıtım Merkezi Genel Müdürlüğü görevlerini ifa etti..

Çalışkan, Çanakkale doğumlu olup Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesinde lisans öğrenimini bitirdikten sonra Boston Üniversitesi'nde yüksek lisansını tamamlamıştır. İyi seviyede İngilizce bilen Çalışkan, evli ve 3 çocuk babasıdır.